Uskoro presuda za udes u Kisačkoj ulici

U Višem sudu je za ponedeljak zakazano iznošenje završnih reči na suđenju za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 25. decembra prošle godine na uglu Kisačke i Dositejeve ulice, u kojoj su poginule dve osobe.

U Višem sudu je za ponedeljak zakazano iznošenje završnih reči na suđenju za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 25. decembra prošle godine na uglu Kisačke i Dositejeve ulice, u kojoj su poginule dve osobe.

Za izazivanje nesreće optužen je Novosađanin Dragan Racić (23), koji se sumnjiči da je upravljajući "audijem" naleteo na "jugo" u kojem su se nalazili Nebojša Nikolić (1964) i Aleksandar Kalajdžić (1965). Nikolić i Kalajdžić su poginuli u ovom udesu, Racić je ostao nepovređen.

Advokat supruge poginulog Nebojše Nikolića, Dragan Gojković, kaže za Radio 021 da od sudskog veća očekuje striktnu primenu zakona. "To podrazumeva naravno, zatvorsku kaznu s obzirom na posledice i okolnosti pod kojima se udes dogodio. Mislim da ne postoji kazna kojom može da se nadomesti gubitak porodice čije interese zastupam u tom postupku, ali u svakom slučaju očekujem višegodišnju zatvorsku kaznu", kaže Gojković.

Podsetimo da je testiranje pokazalo da je Racić u trenutku sudara imao 2,24 promila alkohola u krvi, a sudsko veštačenje da je prilikom izazivanja nesreće vozio 170 kilometara na sat.

Prema nezvaničnim informacijama, optuženi je i pre ovog udesa nekoliko puta bio uhvaćen da auto vozi pijan, ali za to nikada nije bio sankcionisan. Racić se nalazi u pritvoru, a presuda Višeg suda očekuje se tokom sledeće nedelje. (D.S.)

  • 40

    25.04.2010 12:34
    Dečko je višestruko dokazano društveno opasan, a sem toga i dvostruki ubica. Takvi više bela dana ne smeju da vide u normalnoj državi.
  • zoki

    24.04.2010 11:26
    slažem se, verovatno će biti neki povoljan kredit
    Gojkoviću, odradi bar ti profesionalno, a mi da čuvamo decu od pijanih tatinih sinova u skupim autima, naročito subotom. Sramota. U Zagrebu kazne gradonačelnika a kod nas ne mogu ...
  • NS

    23.04.2010 21:22
    Tako treba
    Nadam se pošto imaju dobrog i jakog advokata da će ovaj ubica odležati svoje! Jedino ako se ne umeša politika i ministar pravosuđa i da zaštiti ubicu(tatinog sinčića)!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija