Pastor: SNS treba da ima premijera

Srpska napredna stranka treba da preuzme odgovornost, da dobije mesto premijera i povuče najveći deo tereta upravljanja državom smatra predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Srpska napredna stranka treba da preuzme odgovornost, da dobije mesto premijera i povuče najveći deo tereta upravljanja državom smatra predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

 

On je za "Danas" ocenio da bi takva rekonstrukcija Vlade imala smisla i bila bi realna alternativa prevremenim izborima.

"Ovo nije navijački stav, to je teoretsko razmišljanje o praktičnim mogućnostima, koje može da dovede do otklanjanja velike napetosti koja permanentno trese vladajuću koaliciju", rekao je Pastor dodajući da napetost proizilazi iz dosta neprirodne situacije, u kojoj jači politički partner SNS formalno-pravno ima podređenu poziciju, dok manjinski partneri drže osnovne poluge u Vladi.

On ocenjuje i da je prilikom formiranja vlade posle izbora situacija bila drugačija, trebalo je napraviti parlamentarnu većinu, ali je u međuvremenu došlo do niza pomeranja na političkoj sceni, daljeg jačanja podrške SNS, promene na čelu te stranke i rasta rejtinga Aleksandra Vučića.

Kada je reč o zahtevu SNS za raspisivanjem vanrednih izbora za Skupštinu Vojvodine Pastor smatra da u ovom momentu nema uslova za njihovo raspisivanje i ne vidi nijedan jedini razlog za to: "Razumem ambiciju naprednjaka, jer je to ambicija svake opozicije".

  • Thinker

    23.03.2013 16:11
    Samo da
    izbora u pokrajini ne bude,misli g.Pastor .Pa makar i SNS još više ojačao na republičkom nivou.
    Tako bi i njegova fotelja ,misli on još potrajala.Isti je kao i drugi političari,-fotelja
    "uber alles".
  • Bacvanin

    23.03.2013 13:42
    Tako je Istvane!
    Samo najbolji idu napred!
  • lex

    23.03.2013 13:19
    Zanimljiva izjava, ali navikli smo da se od njega moze čuti svašta. Da li je ovo dodvoravanje Vučiću, zbog putera koji ima na glavi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.