Čanak: Biće političkog proleća u Vojvodini

Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je siguran da će Vojvodina doći na dnevni red kao tema i da će biti "vojvođanskog političkog proleća", ali je dodao da ne zna koje će se godine to desiti.
Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je siguran da će Vojvodina doći na dnevni red kao tema i da će biti "vojvođanskog političkog proleća", ali je dodao da ne zna koje će se godine to desiti.

"Hoće, sasvim sigurno će biti vojvođanskog političkog proleća. Politički će biti, ali ne znam koje godine", rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, ovog proleća je moguće očekivati da će se, nakon 101 godine, konačno možda rešiti problem Kosova. "Kosovo je stalni problem proteklih 101 godinu. Valjda će sada na dnevni red doći i neka druga tema", rekao je Čanak i dodao da je pitanje Vojvodine odavno "internacinalizovano", samo što se to "krije" od javnosti.

On je ocenio da je borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji veoma selektivna i upitao kako je moguće da se ne vodi istraga o najvećem skandalu, a to je privatizacija NIS-a. Čanak je rekao da se borba protiv kriminala i korupcije svela na nekoliko hapšenja, koja su "na čudan način birana" i ocenio da pokrajinsku vlast pokušavaju kriminalizovati preko Razvojne banke Vojvodine. "Ja jesam za to da svi koji su krivi odgovaraju. Ali, mi pričamo o odgovornosti bivših ministara, a niko ne istražuje afere u vezi sa Velimirom Ilićem i Milutinom Mrkonjićem", kazao je predsednik LSV.

Čanak je upitao šta je sa odgovornošću funkcionera Srpske napredne stranke Maje Gojković i Igora Mirovića u vezi sa aferom oko ATP "Vojvodina". On je podsetio da je Maja Gojković tada bila gradonačelnica Novog Sada, a Igor Mirović direktor Zavoda za izgradnju grada. "Mirović se sada predstavlja kao demokratska perjanica, a reč je o istom onom čoveku koji je početkom devedesetih godina ovdašnjim Mađarima poručivao: 'sendvič u šake, u stočni vagon i marš iz Srbije'", kazao je Čanak.

  • СРБИН

    30.03.2013 15:25
    ВЕОМА ОПАСНЕ ИЗЈАВЕ
    Ненад Чанак заиста мора да престане са својим екстремистичким ставовима.
  • Чварак

    26.03.2013 09:08
    Чанак говори шта говори а добро зна да ни једно "пролеће" није прошло без крви. Али шта то њега брига, он не може ништа да изгуби. Највештији је кад се лови у мутном.
  • @tja - @Pozdrav iz BG

    25.03.2013 12:50
    Pozdrav iz Beograda

    Izgleda, ne vredi. Ne mora sa mirazom, samo idite. Ali, iiidiiiiteeee. Imacete svoju drzavu. Koliko ce trajati i kakva ce biti -- zavisice najvise od vas. Srecno, ali: Idite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.