Tri meseca zatvora zbog pretnji Brankici Stanković

Osnovni sud u Novom Sadu osudio je na tri meseca zatvora 25-godišnjeg Novosađanina Vladimira Samardžića sa Detelinare, zbog pretnji novinarki Brankici Stanković preko društvene mreže Fejsbuk, saznaje Radio 021.

Osnovni sud u Novom Sadu osudio je na tri meseca zatvora 25-godišnjeg Novosađanina Vladimira Samardžića sa Detelinare, zbog pretnji novinarki Brankici Stanković preko društvene mreže Fejsbuk, saznaje Radio 021. On je kaznu odslužio u pritvoru u kojem je bio od 8. decembra do 10. marta.

Samardžić je 4. decembra, po emitovanju emisije "Insajder" na TV B92 o huliganima koji se kriju iza navijačkih grupa, sa svog računara poslao poruku "Treba je zaklati i dati ovima na B92 da je pojedu, mrtva kurvo". Mladić nije odranije poznat policiji, a uhapšen je u svom stanu.

Posle decembarske emisije Insajdera i zlodelima za koja su osumnjičeni, ali ne i osuđeni navijači, na profile emisije na Fejsbuku, ali i na adresu Fan kluba Brankice Stanković pristigle su pretnje silovanjem, klanjem i ubistvom, a tada je, sem Samardžića uhapšeno još šest osoba u celoj Srbiji.

Za Hadži Antonovića godinu i tri meseca

Stefan Hadži Antonović (23) iz Beograda osuđen je na godinu dana i tri meseca zatvora, takođe zbog Fejsbuk pretnji Stankovićevoj. Hadži Antonović, koji je i ranije osuđivan zbog nekoliko ispada, osuđen je zbog dve poruke poslate 5. decembra. Osim pretnji i uvreda on je napisao i ''Napred Rad, United force 1987'', što je ime navijačke grupe čiju je zabranu tražilo tužilaštvo. Hadži Antonović je osuđen na jednistvenu kaznu zatvora od godinu dana i tri meseca u koju mu je uračunato četiri meseca ranije uslovne presude, koju je sada prekršio. On je u pritvoru od 8. decembra 2009, što mu se računa u kaznu.

Moguć novi proces za navijače Partizana

Prošle nedelje je Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio optužnicu protiv šestorice navijača "Partizana" i oslobodio ih odgovornosti za ugrožavanje sigurnosti Stankovićeve, iako su na fudbalskoj utakmici Partizan-Šahtjor skandirali "Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija".

Sudsko veće je saopštilo da pevanje stihova ne sadrži kvalifikovanu i ozbiljnu pretnju koja bi ugrozila bezbednost novinarke, zbog čega je najavljena istraga protiv sudije i ponavljanje procesa.

Inicijativu Visokom savetu sudstva da preispita rad Sudskog veća koje je sudilo šestorici huligana uputilo je Ministarstvo pravde, inicijativi se pridružilo i Ministarstvo sporta, a povodom odbacivanja optužnice protestovali su i brojni mediji i nevladine organizacije.

  • Jovan

    27.04.2010 10:23
    Hehe, reformisano sudstvo. Eto vam sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.