Ješić: Jedemo najgoru hranu u Evropi

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je danas da pokrajina uvodi svoj sistem kontrole hrane i ocenio da građani Srbije jedu "verovatno najgoru" hranu u Evropi.
Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je danas da pokrajina uvodi svoj sistem kontrole hrane i ocenio da građani Srbije jedu "verovatno najgoru" hranu u Evropi.

Ješić je rekao da su afere sa prisustvom opasnog aflatoksina u mleku, zatim sa mesom i jabukama, otvorile pitanje bezbednosti hrane koju konzumiramo.

"Najveća količina hrane koju mi ovde konzumiramo je najgora u Evropi. Šta mi to jedemo, šta naša deca jedu? I kako da takvu hranu izvezemo?", upitao je Ješić i dodao da Vojvodina uvodi sistem kontrole hrane.

Prema njegovim rečima, Vojvodina će kontrolisati kvalitet hrane, bez obzira što pokrajinskim funkcionerima prete da će ih zbog toga "hapsiti".

"Mi se jedini trudimo da popravimo kvalitet mleka, za razliku od Vlade Srbije. Odluku republičke vlade da promeni pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku nije mogao da osmisli ni Monti Pajton", ocenio je Ješić.

Dodao je da treba ograničiti uticaj monopola i velikih korporacija, kako bi se poboljšala kontrola bezbednosti hrane.

  • Visko

    30.03.2013 09:22
    Ko kaze da se hranim,ja samo zavaravam glad....
  • TJ

    29.03.2013 22:44
    Najgoru...
    Najgoru ali skoro najskuplju!
  • 29.03.2013 22:31
    "I sta bi na kraju sa aflatoksinom Ješiću? Dobro vagaj šta ćeš reći, pokazalo se da ti se ne može verovati.."

    Sta je bilo? Dobro je covek rekao, a i rezultati su bili ocigledan dokaz da se pravilnici nisu postovali.Znate valjda da su podigli nivo toksina, sada vise nije kancerogeno. Idiotluk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.