Zamenik predsednika opštine Šid vređao katolike?

Zamenik predsednika opštine Šid Srđan Malešević (DSS) na Fejsbuku je jednog sugrađanina nazvao ustašom, a jednoj sugrađanki psovao Uskrs, prenele su Večernje novosti.
Zamenik predsednika opštine Šid Srđan Malešević (DSS) na Fejsbuku je jednog sugrađanina nazvao ustašom, a jednoj sugrađanki psovao Uskrs, prenele su Večernje novosti.

Povodom Maleševićevog oglašavanja, u ponedeljak su se zajedničkim saopštenjem oglasili OO DS i OO LSV u Šidu, ocenivši da komunikacija zamenika predsednika opštine predstavlja "sraman čin koji ponižava i vređa pripadnike nacionalnih manjina".

Demokrate i ligaši zahtevaju da Malešević podnese neopozivu ostavku i da nadležni o ovome pokrenu istragu, kao i da se čelnici opštine javno izvine zbog ovakvog ponašanja lokalnog funkcionera.

Zamenik predsednika opštine Šid demantovao je da je autor navoda koji su se pojavili na njegovoj Fejsbuk stranici, već je, kaže, žrtva hakera. "Bio sam iznenađen šta je neko u moje ime napisao i sve to najoštrije osuđujem", izjavio je Malešević.

U kancelariji pokrajinskog ombudsmana za B92 je rečeno da su bili spremni da reaguju po službenoj dužnosti, ali da je usledio Maleševićev demanti i da ta kancelarija sada nije u mogućnosti da proveri navode o hakerskom napadu na njegov Fejsbuk profil.

  • Bojan

    09.04.2013 09:17
    reciprocitet
    Vi svi zaljubljenici u ljudska prava u Srbiji probajte to isto da uradite i u hrvatskoj pa se pobunite zato što i ono malo SRBA što je ostalo u Vukovaru nemože da dobije uvodjenje ćirilice i pogledajte ikonografiju na mitingu u zagrebu.
  • Sremac

    02.04.2013 13:52
    @Dss Fan
    U pravu si.Zato kod onih što slave uskrs dan ima 24h i bageri rade toliko a kod ovih " državotvornih" što slave vaskrs bageri kopaju 26h na dan.Ali to je samo u slučaju kad teba ošišati milu državu koju cene do poslednjeg dinara ali u svom džepu.Zato ti što slave uskrs nemaju " patriotsku pljačku veka" ili Kosovo je srce Srbije dok ne izmuzemo sve pare,onda će postati ...... Srbije
  • Prst na čelo

    02.04.2013 12:51
    Stanite svi!
    Svi ste se opredelili u svojim komentarima i stali na "vašu" političku stranu: ili pljujete ili podržavate. Niko se nije pitao da li je profil dotičnog zaista njegov ili ne. Nisam baš siguran da bi (pa čak iako pripada DSS-u) bio tako glup da napiše takav komentar. Mislim da je neko kreirao profil na Facebook-u pod istim imenom i napisao te budalaštine da bi "raji dao igara". Manje tada misle o hlebu! Nisam sklon da presuđujem dok ne čujem i drugu stranu. To svakako ne znači da moja presuda neće biti i "smrtna kazna" (ne bukvalno, naravno). Ali nekako mi je prirodno da se čuje i druga strana - pa čak i ako je kriva.
    P.S. Ovo je jedan od razloga zašto sam sugerisao svojim sinovima (srednjoškolcima) da ne otvaraju profile na FB.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.