Gomila papirologije za povraćaj PDV-a na bebi opremu

Roditeljski portal Bebac.com oštro protestuje zbog odluke Poreske uprave da od roditelja traži brojnu dokumentaciju kako bi dobili povraćaj PDV-a na bebi opremu.
Roditeljski portal Bebac.com oštro protestuje zbog odluke Poreske uprave da od roditelja traži brojnu dokumentaciju kako bi dobili povraćaj PDV-a na bebi opremu.

Smatramo da je nedopustivo da jedna državna institucija krši dogovor kojim je predviđeno da roditeljima koji žele da povrate PDV neće biti potrebna nikakva dokumentacija nego samo jedinstveni matični broj građana kroz koji bi Poreska uprava došla do svih podataka, saopštio je bebac.com u ime roditelja.

Zahtevamo odgovor na pitanje zbog čega su se sada stvari promenile i zbog čega se roditeljima ponovo na teret stavlja besmisleno čekanje na šalterima i prikupljanje brojnih papira, stoji u saopštenju. Zbog čega država želi da odvrati roditelje od ostvarivanja svog prava, jer to će se sigurno dogoditi kada vide spisak dokumenata koje treba da prikupe:

- fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za bebu

- fotokopija dokaza o starateljstvu

- fotokopija uverenja o državljanstvu podnosioca zahteva

- dokaz o prebivalištu podnosioca zahteva (overena fotokopija lične karte ili potvrda o prebivalištu)

- potvrde oba roditelja o ukupnim prihodima za prošlu godinu

- fotokopija rešenja poreza za imovinu podnosioca zahteva

- fiskalni isečci izdati od strane prodavca i njihove fotokopije

- spisak brojeva fiskalnih isečaka

- fotokopija kartice sa tekućim računom i prve strane ugovora sa bankom

Kada se pogleda ovaj spisak i kada se uporedi sa onim što je obećano da će biti potrebno da bi se vratio PDV, a to je samo jedinstveni matični broj građana, jasno je da je država ponovo pala na ispitu i odlučila da svoju nesposobnost i neusklađenu administraciju prebaci na teret roditeljima, navodi se u saopštenju.

Očigledno je da se ovde ponovo radi o isključivo deklarativnom zalaganju za roditelje i pronatalitetnu politiku svih političkih partija bilo da su na vlasti ili u opoziciji, dok od prave akcije koja bi zaista pomogla roditeljima zapravo nema ništa.Zahtevamo od nadležnih da preispitaju svoju odluku i da počnu da deluju u pravcu podrške roditeljstvu u Srbiji i u realnosti, a ne samo na papiru, saopštio je bebac.com

  • ljut

    29.03.2014 13:16
    F T 1 P
    (fali ti jedan papir) Za decake sakupljajte plave a za devojcice roze fiskalne isecke. Uh...
  • Dragana

    13.02.2014 01:41
    pusta obecanja
    Mislim da od tog povracaja novca za bebe nema nista,dok mi prikupimo sve papire potrosicemo mozda cak i vise para nego sto bi dobili natrag,to je samo zavlacenje naroda,racunaju pelene,kasice kolica, krevetac, itd....pa zar deca samo to koriste gde je garderoba deca rastu u tom uzrastu ko iz vode,neobuku detetu odelce par puta i vec treba drugo,pa obuca,nehodajuce cipelice pa prve cipelice pa higijena,nekupaju se samo cistom vodom ili samponima za odrasle,ma sramota je,uzimaju nam sve sto mogu a nista nam nedaju,kamo srece da je otici iz ove zemlje i potraziti drugi zivot gde cemo imati pomoc i podrsku.........

  • Skotlandjanin

    04.02.2014 01:30
    SRBIJA-UBIJA!!!
    Moja porodica i ja se iseljavbamo iz ovog truleza. Idemo u normalnu drzavu Veliku Britaniju! Jao si ga onom ko nema madjarski pasos pa mora da ostane u ovom kazvezu od go^@na

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.