Datum dolaska "PejPala" poznat u maju?

"Konačan vremenski okvir za dolazak "PejPala" u Srbiju biće poznat u maju, nakon sastanka srpske delegacije s predstavnicima te kompanije", rekao je državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.
"Konačan vremenski okvir za dolazak "PejPala" u Srbiju biće poznat u maju, nakon sastanka srpske delegacije s predstavnicima te kompanije", rekao je državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.

Lazarević je kazao da je u okviru posete visoke srpske delegacije Americi "IT trejd mišn", zakazan sastanak sa rukovodstvom "PejPala", dodavši da bi oni tada trebalo da kažu koji je datum njihovog dolaska u Srbiju.

On je podsetio da je ranije bilo mnoštvo nedoumica kod "PejPala" koje su uklonjenje u konstantnom dijalogu s tom kompanijom, a da su kasnije kod njih usledila restrukturiranja i promene menadžmenta, što je uticalo na rokove mogućeg dolaska.

Lazarević je kazao da su prošle godine dobili informaciju od "PejPala" da je 2012. godina poslednja godina bez tog servisa u Srbiji, dodavši da dan dolaska više ne zavisi od srpskih partnera, već od poslovne odluke te kompanije. On je naveo da će nakon dolaska "Pej Pal" najpre aktivirati servis kupovine robe i usluga na stranim sajtovima, a vremenom i opciju da građani Srbije prodaju svoju robu i usluge.

"Ideja je da Srbiju nametnemo kao regionalnog lidera u IT industriji, i ako u tome uspemo postoji mogućnost da se otvore i razgovori o dolasku velikih kompanija u našu zemlju, kao što je ’Amazon’", ukazao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, više od 36 odsto građana ima pristup širokopojasnom internetu, što predstavlja dobru osnovu za razvoj elektronske trgovine.

"Sve je na kompanijama koje će nuditi svoje sluge elektronskim putem, ali i na građanima koji će menjati navike kada je reč o kupovini", istakao je Lazarević.

  • Sremac

    03.04.2013 15:14
    Đorđe Čvarkov
    Poznajem ja tog Pala Peja on je iz Gložana
  • www

    03.04.2013 15:13
    I kad dodje...
    ..u pocetku necemo moci da primimao novac, nego samo da placamo, sto mozemo i karticama.
    Do sledece vesti o PP.
  • banana drzava

    03.04.2013 14:47
    У мају али које године???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija