Najkritičnije kod Šapca, u Kanjiži vanredno stanje

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je trenutno i dalje najkritičnija situacija na Savi kod Šapca.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je trenutno i dalje najkritičnija situacija na Savi kod Šapca.

U protekla tri dana sve državne službe dobro sarađuju na terenu i čine sve što je moguće da ljudski životi i objekti ne budu ugroženi, rekao je Marić. On je kazao da prognoze nisu optimistične, jer se u toku noći i sutrašnjeg dana najpre na severu očekuju padavine, koje će se kasnije proširiti najverovatnije na teritoriju cele zemlje.

Prema njegovim rečima, nasipi će izdržati, ali ne doveka jer se od 2006. budžeti javnih preduzeća za gazdovanje vodama u Srbiji permanentno smanjuju. "Ne možete očekivati da odredite budžet jednom javnom preduzeću kojim pokriva troškove iz prošle godine, a da napravi nešto novo ili da održava postojeće", rekao je Marić.

U Kanjiži vanredno stanje

Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanredno stanje u opštini Kanjiža zbog visokog nivoa podzemnih i površinskih voda, kao i visokog vodostaja Tise.

Kako je objavljeno na sajtu opštine, građani su pozvani da učestvuju u čišćenju kanala ispred svojih kuća, kako bi se predupredile posledice očekivanog porasta nivoa voda. Poljoprivrednicima je preporučeno da sa svojih njiva vodu odvedu do najbližeg kanala kopanjem odvodnih brazdi.

Kako kažu u Javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine, na području pokrajine odbrana od poplava sprovodi se na ukupno 518 kilometara odbrambene linije, što je za stotinu kilometara više u odnosu na jučerašnji dan.

  • 021

    05.04.2013 16:40
    ...
    koliko se ja secam...paori placaju navodnjavanje i odvodnjavanje....sto bi sad to sami radili?!?!?
  • ma nema

    05.04.2013 13:10
    problema
    dedinje uvek suho,boli gi,narocito izvan seusela
  • Scotch Bonnet

    05.04.2013 12:07
    Nista vam ne verujemo!
    Pre nedelju dana su rekli da nema i da nece biti opasnosti od poplava i podzemnih voda.

    Sada se polako nazire jos jedna katastrofa jer nasi "strucnjaci" prave prognoze "kako vetar duva" a ne sluze se ispitivanjima, testiranjem, proverom informacija ili saradnjom sa susednim drzavama.

    Setite se 2006-e

    I tada je sve bilo OK pa smo apatincem isli na posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.