Policija čuva opasnu rakiju

Rakija proizvođača "Živadinović" izuzeta je iz Centra za vinogradarstvo i voćarstvo i preneta u obezbeđeni prostor niške Policijske uprave, rekla je danas portparolka te policijske uprave Lidija Pavlović.
Rakija proizvođača "Živadinović" izuzeta je iz Centra za vinogradarstvo i voćarstvo i preneta u obezbeđeni prostor niške Policijske uprave, rekla je danas portparolka te policijske uprave Lidija Pavlović.

Rakija opasna po zdravlje ljudi biće pod nadzorom policije koja čeka obaveštenje nadležnih institucija o mestu i vremenu njenog uništenja, rekla je Pavlovićeva.

Opasna rakija u magacinu tog centra nalazila se od 1998. godine, posle velike afere nazvane "zozovača" kada je od rakije proizvodjača "Živadinović" umrlo vise od 40 ljudi. Rakija je ostala u magacinu, jer pokušaj njenog spaljivanja u kruševačkoj toplani nije odobrila tamošnja nadležna inspekcija za zaštitu životne sredine.

Direktor Centra za vinogradarstvo i voćarstvo u Nišu Miloš Ristić rekao je ranije Tanjugu da se u magacinu nalazi oko 750 litara rakije proizvođača "Živadinović" za koju je dat nalog da se uništi, ali je inspekcija u Kruševcu tražila studiju o uticaju na životnu sredinu za koju taj centar nije imao novac.

  • 05.04.2013 15:05
    Au ala je sad sigurna rakija,mora biti.m

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.