PayPal: "Srećni smo što smo u Srbiji"

Kompanija PayPal stigla je u Srbiju i planira da ostane, kao i da širi poslovanje na celom balkanskom tržištu, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kompanija PayPal stigla je u Srbiju i planira da ostane, kao i da širi poslovanje na celom balkanskom tržištu, navodi se u saopštenju te kompanije.

Po prvi put, građani Srbije moćiće nesmetano da kupuju na Internetu koristeći PayPal na hiljadama online prodavnica, saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi u saopštenju, PayPal je vodeći globalni servis za plaćanje na Internetu koji omogućava potrošačima da kupe svoje omiljene brendove i proizvode lako i bezbedno, bez otkrivanja ličnih i finansijksih podataka, već koristeći samo svoju adresu e-pošte.

"Srećni smo što možemo da ponudimo srpksim potrošačima lako i jednostavno rešenje za kupovinu putem Interneta. Ovo je naš globalni zadatak i današnje omogućavanje servisa je nastavak naše predanosti da uvedemo PayPal usluge u Balkanskom regionu", objašnjava Damien Perija, Regionalni menadžer za Centralnu i Istočnu Evropu.

"PayPal konstantno traži nova i uzbudljiva tržišta za širenje svog poslovanja. Vrlo smo uzbuđeni što vidimo navijanje i podršku zajednica širom sveta i uveravamo vas da činimo sve napore kako bi se to desilo", dodaje on.

Individualni korisnici od sinoć mogu da naprave nalog, a registracija im omogućava slanje novca i plaćanje, a postoje najave da će i prijem novca za fizička lica biti dostupan kasnije.

Tokom noći na kratko bi registracije bile obustavljane, a nakon toga ponovo dostupne. Kako su jutros objavili pojedini korisnici koji su odmah iskoristili priliku da naprave nalog, sistem je testiran sa nekoliko domaćih kartica kojima je moguće plaćanje preko Interneta i sa svim funkcioniše besprekorno.

Takođe, potvrđeno je da je novac moguće poslati u inostranstvo. Pravna lica su u mogućnosti da otvore "merchant account", putem kojeg je moguće primati uplate.

Pojedini Novosađani koji su "zaobišli rupe u sistemu" i nalog registrovali na drugu državu, kažu za 021 da je otvaranje PayPal-a za srpske korisnike sjajna vest, ali se plaše da internet prodavci još uvek neće biti blagonakloni prema ideji da šalju robu u Srbiju.

"Ja sam svoj nalog napravio još pre nekoliko godina, izabrao sam Bosnu i Hercegovinu za svoju lokaciju, a Vojvodinu za svoj 'kanton'. Ja lično nikad nisam imao problem sa korišćenjem, ali videćemo kako će sad prodavci reagovati", kaže naš slušalac Dejan A.

On i ostali korisnici, koji su prethodnih godina koristili nalog registrovan na neku od okolnih ili drugih zemalja, sada ne mogu da promene zemlju registracije, ili nekako prebace nalog. Zbog regulative i bankarskih propisa tako nešto nije moguće, i u slučaju preseljenja u drugu zemlju korisnik je dužan da zatvori stari nalog i u novoj zemlji otvori novi.

Svoj PayPal nalog možete napraviti putem ovog linka. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • BABA SERA

    10.04.2013 21:51
    A sta je sa carinom?
    Nedavno sam slao paket za Svajcarsku preko poste. Uredno popunjena carinska deklaracija, paket pregledan od strane sluzbenika poste...
    Putovao je neverovatnih 25 dana i naravno, bio je otvaran.
    Na moje pitanje sluzbenici carine kako je moguce da paket putuje 20 dana duze nego sto je propisano i zasto je paket otvaran odgovorila mi je da carina "moze da otvori bilo koji paket koji im se ucini sumnjiv, da mogu da ga zadrze i da nisu obacezni da obaveste vlasnika paketa da mu je posiljka oduzeta". Jednostavno, u nekim stvarima nam ni Severna Koreja nije ravna.
  • Neko

    10.04.2013 18:14
    ja nisam srecan zato sto sam u Srbiji
  • miki

    10.04.2013 17:19
    A sta cemo sa carinicima i postarima koji vole da otvaraju pakete ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.