Pastor: Finansiranje Vojvodine bitnije od deklaracije

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je važnije da Skupština Vojvodine usvoji Predlog zakona o finansiranju Vojvodine, nego Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koju je ponudila Vlada Vojvodine.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je važnije da Skupština Vojvodine usvoji Predlog zakona o finansiranju Vojvodine, nego Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koju je ponudila Vlada Vojvodine.

Na "niz otvorenih pitanja treba tražiti odgovor i ti problemi postoje još od 2008. godine, jer Skupština Srbije još od tada kasni s donošenjem Zakona o finansiranju Vojvodine. Krajnje je vreme da se pristupi izradi tog zakona", rekao je Pastor za RTV.

Po rečima Pastora, Skupština Vojvodine treba da prihvati predlog tog zakona, ali se to ne sme raditi "na prepad", kao s Predlogom deklaracije. Dodao je da nije bio obavešten o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, već mu je prethodno pokrajinski premijer Bojan Pajtić samo načelno spomenuo mogućnost Predloga deklaracije.

Pastor je ocenio da su potpuno neopravdane reakcije na Predlog deklaracije, pogotovo one koji taj dokument povezuju sa "separatizmom". "Javnosti se predstavlja da smo mi nešto strašno uradili, da smo izvršili nekakav strašan atak, a problem uopšte nije tako veliki kao što se pokušava predstaviti", kazao je Pastor i dodao da država Srbija mora poštovati sopstveni Ustav. Dodao je da pitanje Vojvodine ne sme da se zaobiđe i poručio da je potpuno normalno da se o tom pitanju razgovara.

Pastor je kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je Vladu Vojvodine nazvao "takozvanom" i rekao da predsednik Republike "nikada ne bi smeo da izgovori takvu rečenicu".

  • Spark

    10.04.2013 21:52
    takozvano
    "Takozvana Vojvodina"
    "Takozvano Kosovo"
    Iz tvojih usta u bozje usi.
  • Tellad

    10.04.2013 14:37
    isuviše umereno
    da imamo posla sa normalnim ljudima, onda bih rekao da je Pastor i ovaj put u pravu.

    Ali pošto mi odavno nemamo posla sa normalnima, onda mislim da je ovo povlačenje loše.

    Samo čvrsto protiv beogradskih četničkih dahija!
  • 10.04.2013 13:35
    FINANSIRANJE

    Da li je sad jasnije? Sva tzv. borba, oko tobož regionalnih, nacionalnih i ko zna kakvih prava svodi se na finansiranje... Novac se uporno zamotava u nekakve političke bajke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.