Fakultet bezbednosti: Zabraniti oružje u privatnom posedu

Profesor beogradskog Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić izjavio je danas da bi Srbija trebalo da donese zakon kojim bi građanima bilo zabranjeno da drže oružje u privatnom posedu.
Profesor beogradskog Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić izjavio je danas da bi Srbija trebalo da donese zakon kojim bi građanima bilo zabranjeno da drže oružje u privatnom posedu.

Dragišić je rekao da bi oružje u Srbiji trebalo da poseduju vojska, policija i službe bezbednosti, kao i privatne agencije za bezbednost i lovačka udruženja i to po strogo utvrđenim pravilima.

Dragišić je rekao i da je svestan da njegov predlog neće naići da podršku dela građanstva i da neće u potpunosti ukloniti opasnost od masovnih ubistava poput onog u Velikoj Ivanči, ali je dodao da bi to bio korak napred u povećanju bezbednosti.

"Što se tiče lovačkog naoružanja moj predlog je da lovačka društva imaju obezbeđenje gde će čuvati naoružanje, tako da lovci neće moći da nose kući oružje", rekao je on.

Dragišić smatra i da bi svako kod koga bi bilo pronađeno privatno oružje trebalo da bude optužen za pripremanje ubistva, jer, kako je naveo, oružje samo tome služi.

"Potrebno je obrazovati i decu da oružje nije dobro, što bi bio značajan korak u promeni društvene svesti", rekao je Dragišić.

Ljubiša B. (60) juče je iz vatrenog oružja u Velikoj Ivanči ubio šest muškaraca, šest žena i jedno dete, a nakon toga je pokušao da ubije svoju ženu i sebe.

  • 17.04.2013 15:59
    U svajcarskoj svaka osoba koja je sluzila vojsku ima i vojno i civilno oruzje. A kod nas svaka susa bi da donosi zakon kako mu se cefne. Mucnite bre malo lejkom ako ima nesto u njoj. Obezbedite narodu posao i nece biti ubistva i kriminal ce se smanjizi.
  • mire

    16.04.2013 21:45
    pare
    Decko je otisao dalje nego onaj kad je skakao padobranom. Zaboravio da kaze pametnjakovic nazovi profesor ali evo ja cu da mu dam predlog. To isto oruzje koje su lovci posteno i debelo platili treba jos deblje da naplatite tamo gde ga cuvaju. Nesto kao leyarina za kola. Sve pod sloganom pa cuvamo vam vase puske sta hocete to kosta. Alo rodjace o cemu ti pricas,pa odmah bi uzeo brusalicu i posekao sve cevi i nek me vode u zatvor...
  • Zdravko

    15.04.2013 12:09
    Daj je ovaj normalan
    Ovaj covek definitivno nije normalan!

    Razoruzajte narod, pa onda radite sa njim sta god hocete...

    Lovcima da se ne dozvoli drzanje lovackog oruzja u kuci???!!! Jos samo da zeleni zabrane drzanje lovackih kerova, pa lepo da prestane lov da postoji.

    Puska da stoji u drzavnoj soski, od drustva ili sta vec?! Pa da svako moze mojim oruzjem da pocini neko kriminalno delo, ubistvo, pljacku, krivolov?

    Znas kad ce da mi uzmu pusku...Nikad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija