Na Agrobanku i RBV potrošeno 60 miliona evra

Država je potrošila 60 miliona evra novca poreskih obveznika na sanaciju Agrobanke i Razvojne banke Vojvodine, objavio je nedeljnik NIN u novom broju.
Država je potrošila 60 miliona evra novca poreskih obveznika na sanaciju Agrobanke i Razvojne banke Vojvodine, objavio je nedeljnik NIN u novom broju.

Vojvodina i Srbija emitovale su obveznice od oko 60 miliona evra kako bi nadoknadile ono što nedostaje u aktivi ugašene Razvojne banke.

Od toga, oko 12 miliona evra je novac poreskih obveznika cele Srbije, a preostalih nešto manje od 50 platiće poreski obveznici pokrajine, u skladu sa vlasništvom u nedavno ugašenoj banci.

"Rešenje koje je primenjeno na Novu Agrobanku i RBV ne znači da će se na isti način rešavati problem, ukoliko se javi u nekoj drugoj problematičnoj banci, jer će se ubuduće država voditi principima održivosti rešenja i minimuma troška za poreske obveznike", rekao je za NIN savetnik za bankarski sistem ministra finansija i privrede Branko Popović.

Popović je dodao da bi Razvojna banka najverovatnije bila likvidirana da Vlada Vojvodine nije pristala da plati najveći deo troška sanacije.

On najavljuje dokapitalizaciju Poštanske štedionice u narednih godinu dana kao investiciju države u dobru i profitabilnu banku, a ne isključuje ni mogućnost strateškog partnerstva sa EBRD ili nekom drugom međunarodnom institucijom.

  • :)

    11.04.2013 19:26
    Razvili se do bola
    Razvojna banka je razvila Razvojni fond i Fond za razvoj i baš su se razvili lepo! :) Nadam se da će svi zaslužni direktori dobiti bonuse kao onaj biser u Agrobanci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.