Prekinuta privatizacija "C marketa"

Agencija za privatizaciju donela je zaključak o prekidu postupka privatizacije preostalog dela društvenog kapitala Trgovinsko akcionarskog društva "C market".
Agencija za privatizaciju donela je zaključak o prekidu postupka privatizacije preostalog dela društvenog kapitala Trgovinsko akcionarskog društva "C market".

Ta odluka doneta je na zahtev nadležnih držanih organa koji sprovode istragu u vezi sa prethodnim postupkom prodaje tog preduzeća, 2005. godine.

Sprovođenje istrage odnosi se na prodaju akcija ponudom za preuzimanje koja je realizovana na tržištu kapitala, a ne na preostali društveni kapital koji je predmet tendera u nadležnosti Agencije za privatizaciju, precizira se u saopštenju.

Po Zakonu o privatizaciji, predviđeno je da prekid postupka privatizacije traje dok postoje razlozi koji onemogućavaju prodaju kapitala, odnosno imovine, a najduže 180 dana od dana donošenja odluke o prekidu postupka, kao i da dok traje prekid postupak privatizacije, prestaju da teku svi propisani rokovi.

Agencija za privatizaciju će, ukoliko nastupe okolnosti koje omogućavaju nastavak postupka privatizacije, odnosno ukoliko se steknu uslovi, nastaviti postupak prodaje 70 odsto društvenog kapitala tj. 16,26275 odsto ukupno registrovanog kapitala "C marketa, putem javnog tendera.

Javni poziv za prodaju društvenog kapitala "C marketa" putem tendera, objavljen je 10. avgusta 2012. godine.

Tenderska komisija donela je 1. marta 2013. godine odluku o započinjanju pregovora sa jedinim ponudjačem "Delez grupom" iz Belgije.

  • JAZZ

    11.04.2013 18:07
    Radulović se sve na "španskom" glasno smeje ...tamo negde gde je uvek toplo i lepo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija