Za pokušaj ubistva 26 godina

Safet Čalopek (41) i Milo Joksimović (50) osuđeni su zajedno na ukupno 26 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva predsednika Borda direktora kompanije ''Sunoko Srbija'' Spiridona Pirgidisa.

Safet Čalopek (41) i Milo Joksimović (50) osuđeni su zajedno na ukupno 26 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva predsednika Borda direktora kompanije ''Sunoko Srbija'' Spiridona Pirgidisa.

Čalopek je dobio 12, a njegov saučesnik Joksimović 14 godina. Joksimoviću je izrečena jedinstvena kazna pošto je za teško ranjavanje grčkog biznismena zaradio 12, a za nošenje oružja prilikom hapšenja još dve godine i šest meseci zatvora. Takođe, obojici okrivljenih produžen je pritvor u novosadskom Okružnom zatvoru.

Otežane okolnosti

Izričući presudu, predsedavajuća krivičnim većem Zlata Rodić-Knežević rekla je da je minimalna kazna za ovo delo deset godina zatvora, a da je sud, kao otežavajuću okolnost, cenio i činjenicu da su Čalopek i Joksimović i ranije krivično osuđivani. Ona je rekla da je ovaj zločin izveden na težak i drzak način, kao i da je tom prilikom povređen strani državljanin koji će ceo život praktično ostati invalid.

Razbojništvo, pljačka, pucnjava

Čalopek, Joksimović i još jedna, za sada nepoznata osoba, tokom noći 28. aprila prošle godine upali su u vilu na Tatarskom brdu, šutirali i psovali Pirgidisa tražeći novac na srpskom i engleskom jeziku. Razbojnici su u žrtvu ispalili šest metaka i potom pobegli sa dva mobilna telefona, 200 evra, 10.000 dinara i luksuznim ručnim satom. Čalopek i Joksimović uhapšeni su pola godine kasnije (kod Joksimovića pronađen pištolj), dok se za trećim učesnikom i dalje draga.

  • iskka

    11.02.2011 13:46
    uzas
    para vrti gde burgija nec, curka uzela pare pa za pokusaj sudi tolike godine....
  • 03.05.2010 08:01
    IPAK mi se čini da justicija koja stoji na stolu sudije sa dva prezimena NEMA povez preko očiju ... a rekao bih i da je uzela kredit justicija
  • ko im kriv!!!!

    30.04.2010 15:08
    Da su znali za Audi, ne bi koristili pistolj, verovatno bi vec izasli ili se branili sa slobode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.