"Centri moći pokušali da osujete antikorupcijske istrage"

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić kaže da su politički i ekonomski centri moći pokušali da osujete velike antikorupcijske istrage.

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić kaže da su politički i ekonomski centri moći pokušali da osujete velike antikorupcijske istrage.

Pušić je za list "Danas" istakao da medijski tekstovi u kojima se najavljuju hapšenja predstavljaju pretnju po uspešnost akcije koja je planirana.

"Neposredno po formiranju Radne grupe, koju tada mnogi nisu smatrali ozbiljnom pretnjom po one koji su se obogatili korupcijom, pritisci su bili zanemarljivi. Međutim, kako se napredovalo u istragama poput ’Nibensa’, ’Del Reala’, oni su postajali sve konkretniji i ozbiljniji", rekao je Pušić, poznat javnosti kao glavni koordinator Radne grupe koja radi na slučaju vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića.

"U tom kontekstu, mišljenja sam, treba posmatrati i ne tako davne propale pokušaje dezavuisanja kroz, na primer, takozvanu aferu 'prisluškivanja', o čemu je javnost preko više, pre svega pisanih medija tendenciozno obaveštavana", kazao je Pušić.

Pušić, koji je glavni koordinator Antikorupcijskog tima, naveo je da je njihov zadatak, pre svega, da građanima Srbije pruže odgovor na pitanje ko se korupcijom obogatio na njihov račun.

"Moram da napomenem da je za rad na ovim složenim predmetima, i pored navedenih pritisaka, stvorena povoljna društvena klima, kao i da je javnost, mislim više nego ranije, zainteresovana da se postojeće istrage dovedu do kraja, kao i da se aktivnosti Kriminalističke policije i u narednom periodu u kontinuitetu nastave", rekao je on.

  • 05.05.2013 10:13
    Mrmot, čokolada, folija,...
  • 04.05.2013 09:15
    Ciji centri mocim srbijanski, svetski
    ili
    mix srbijanskosvetsko mafijaski centri moci
  • Joca

    04.05.2013 09:08
    Bezveze
    Nisu nam nista novo rekli. Sta vam znaci to "centri moci"? Ko su ti ljudi, grupe, organizacije?
    Sve to mi znamo i sami, ali neka se jednom pocne konkretno prozivati imenom i prezimenom, pa da vidimo da li su oni stvarno centri moci ili samo tigrovi od papira.

    I ne znam sta im je jeftinije, da li da okace "centre moci" na sred Terazija, ili da sad vec izmucen narod dovedu do cakce kada vise nece imati sta da izgubi, pa napravi gradjanski rat.

    Gledam u ulazu u moju zgradu, liftu, po prozorima, neke nalepnice sa "Armija 5", "Firma", "Cigani", "Delije" i slicno. Paravojske? Neko preti? Ko to finansira i zasto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.