Policija istražuje poreklo Ješićeve imovine

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić pod istragom je državnih organa zbog sumnjivih poslova koji su sklapani u Inđiji u vreme kad je vodio tu opštinu, a na proveri je i njegova imovina - stan u Beču i Novom Sadu.
Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić pod istragom je državnih organa zbog sumnjivih poslova koji su sklapani u Inđiji u vreme kad je vodio tu opštinu, a na proveri je i njegova imovina - stan u Beču i Novom Sadu.

Kako piše Kurir pozivajući se na izvor iz policije, pod lupom je bukvalno sve - od poslova koji su sklapani u vreme kad je Ješić bio predsednik Skupštine opštine Inđija pa dok nije otišao s funkcije. Predmet istrage su i kupovina stana u Beču i Novom Sadu.

Ovaj slučaj istražuje i Agencija za borbu protiv korupcije, a vanredna kontrola njegove imovine počela je 26. aprila, posle objavljivanja vesti u medijima da je kupio stan u Beču od 116 kvadrata, vredan oko 250.000 evra. Prema pisanju ovog lista, prilikom provere izgradnje regionalne kanalizacije u Inđiji otkriveno je da je Ješić, tada predsednik Skupštine Inđije, oštetio budžet Srbije za oko dva miliona dolara "gradnjom nerentabilnog i mnogo skupljeg sistema kanalizacije od onog koji je potreban takvoj opštini".

Pored toga, nadležni sumnjaju i da je firmi "Letač", koja je izvodila radove, namešten posao jer nisu imali bankarske garancije, što su morali da imaju po zakonu. Pod istragom je i kupovina nekretnine u Novom Sadu 2004. godine, u elitnom naselju čija tačna lokacija nije navedena, po ceni od svega 41.000 evra, što je, prema rečima zaposlenih u novosadskim agencijama za nekretnine, apsolutno nemoguće. Ješić je pod istragom i zbog tajnih računa svoje ofšor firme u Budimpešti koja se vodi na drugo lice, člana njegove najbliže porodice.

  • makijaveli

    11.05.2013 12:12
    prljava igra
    Sve to jako smrdi na SNS, Knezevica, Mirovica i komaniju.
  • baclija

    08.05.2013 12:41
    @kupio stan
    Covek je kupio stan u Bacu.
    Sta je tu cudno,kanda niko nezna di je Bac?
  • Steva

    08.05.2013 12:16
    proveravaju,i normalno,neće naći nepravilnosti.Lakše je njega "propustiti",nego SVE prekršioce staviti na listu.Bilo bi i nezgodno,i "opasno"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.