Šutanovac protivkandidat Šapiću

Prvi put od 2000. godine, za mesto predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke, jedno od najjačih partijskih pozicija, moglo bi da se bori više kandidata.

Prvi put od 2000. godine, za mesto predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke, jedno od najjačih partijskih pozicija, moglo bi da se bori više kandidata jer je bivši potpredsednik DS i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac nezvanično najavio da će se suprotstaviti predsedniku Aleksandru Šapiću.

Šutanovac neće zvanično objaviti kandidaturu sve dok prvo ne razgovara sa liderom DS Draganom Đilasom, piše Blic.

Lider demokrata još ga nije pozvao na sastanak, kao što ga, uostalom, nije ni kooptirao u Predsedništvo stranke, kao što je uradio sa svim bivšim ministrima DS koji su ponudili da vrate svoj poslanički mandat u Skupštini Srbije. Bivši visoki partijski i državni funkcioner sada je samo na poslaničkoj funkciji i bez uticajnog položaja u stranci.

Upućeni izvori lista kažu da su upravo lični razlozi glavni motiv što je najavio svoju kandidaturu za prvog čoveka beogradskih demokrata, a ne navodna borba Tadićeve i Đilasove struje u stranci. - Šutanovac je imao dogovor sa Đilasom da se ne kandiduje za potpredsednika DS jer će biti kooptiran u Predsedništvo, što se nije dogodilo. Šutanovac je nezadovoljan jer je ostao bez uticaja u stranci i verujem da je vest da će se kandidovati više u funkciji da se sa Đilasom dogovori o povratku u stranački vrh nego nešto drugo - objasnio je taj izvor u DS.

Dragan Šutanovac odbio je da komentariše svoju kandidaturu. Partijska istorija izbora pokazuje da je na mesto prvog čoveka u Beogradu uvek postavljan kandidat po ukusu lidera stranke.

Šapić je rekao da će 8. juna u stranci biti održani redovni izbori, da će se predsednik birati neposredno, kao i da se nada da će biti više kandidata. Šapić je, nezvanično, i ovog puta Đilasov favorit.

  • bljuv...

    08.05.2013 23:03
    Kakva nesloga u DS-u!!! Gde ovi sutra drzavu da nam vode!?!?!
  • koja pljuvacina...

    08.05.2013 22:47
    Kako se medjusobno caste, sta mislite sta tek rade politickim protivnicima…ccc…
  • axaxxxaxxax!!!:::DDD

    08.05.2013 22:43
    Bas bih voleo da vidim Gangulu i Suleta kod Olje Beckovic u Utisku nedelje!!! :D
    Zamislite to inteligentno, brilijantno i ultravioletno razmenjivanje informacija i misljenja!!!!:D :D :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija