Srbiji neophodan novi aranžman sa MMF

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je da se Srbija nalazi u situaciji kada joj je aranžman sa MMF-om neophodan i da obnova saradnje predstavlja osnov za prosperitetni razvoj države.

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je da se Srbija nalazi u situaciji kada joj je aranžman sa MMF-om neophodan i da obnova saradnje predstavlja osnov za prosperitetni razvoj države.

On je istakao da će misija zateći srpsku privredu u nešto boljem stanju od onoga koje je bilo prilikom prethodne posete, ali da treba reći da stanje privrede nije zadovoljavajuće i da mnogo treba da se uradi kako bi se stanje popravilo.

"Svaka poseta misije MMF-a je dobrodošla zbog toga što imamo tada dobru priliku da sagledamo kako neko spolja vidi ono što radimo i uvek je to korisno i dobro. Mislim da će i ovi razgovori proteći u razmeni mišljenja sa ciljem da se dođe konačno do željenog rezultata, a to je obnova saradnje sa MMF-om", rekao je Savić.

U Narodnoj banci Srbije, održavanjem plenarne sednice, danas zvanično počinju dvonedeljni razgovori delegacija Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda o stanju u javnim finansijama Srbije, koji se održavaju na osnovu člana 4. Statuta te međunarodne finansijske institucije.

  • Nandor

    08.05.2013 10:50
    MMF neokolonijalizam - duznicko ropstvo
  • 609

    08.05.2013 07:32
    Jos
    Jos,jos,jos,jos i samo jos kredita! To je resenje za sve probleme! Umesto da pokrenete fabrike da se izvozi,da smanjite nezaposlenost i da svi zarade nesto... Vi podizete kredit?!? Opet!?! Ko ce to da plati vise???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija