Borovica uhapšen zbog RBV

Dušan Borovica, vlasnik više putarskih preduzeća, ponovo je uhapšen u sredu, zbog sumnji da su njegove firme dobijale nezakonite kredite od Razvojne banke Vojvodine.
Dušan Borovica, vlasnik više putarskih preduzeća, ponovo je uhapšen u sredu, zbog sumnji da su njegove firme dobijale nezakonite kredite od Razvojne banke Vojvodine.

 

Istragu u ovom slučaju protiv Borovica vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal sa radnom grupom MUP-a Srbije za borbu protiv korupcije.

Kako je ranije pisao Radio 021, šest preduzeća kojima upravlja Borovica nalaze se u blokadi u ukupnom iznosu većem od 1,5 milijardi dinara, a dug novosadske firme "Dunav grupa agregati" (nekadašnji "Heroj Pinki") je najveći i iznosi blizu 712 miliona.

Prilikom ovog istraživanja, utvrđeno je da su Borovicine firme, osim kredita koji je "Pinki" dobio od EBRD, šakom i kapom dobijale sredstva i od Fonda za razvoj Vojvodine i Razvojne banke Vojvodine, ali i drugih banaka.

Borovica, koji je vlasnik "Vojvodinaputa", hapšen je i u oktobru prošle godine zbog sumnje da je oštetio budžet opštine Nova Crnja za 3,1 milion dinara, nakon čega je oslobođen.

  • nn

    10.05.2013 05:19
    Ako je samo on ojadio RBV.....? Gde je jos citav lanac onih koji su se ugradjivali izmedju njega, banke i pojedinaca na vlasti koji su mu dodeljivali poslove? Inace, covek je omiljeni putar bivse vlasti, ko zna koliko je njih "preko" njega podiglo kredite?
  • marija

    09.05.2013 22:07
    Kako mu suditi kada je u visegodisnjim posebnim odnosima sa vrhom vojvodjanskih demokrata (dusan elezovic na celu ) koji ga stite i vladaju u vojvodini godinama !!!!!!! treba ih smeniti sa svih teritorija preostlih , to vise nije normalno sta rade !!!!!!!!!!!!
  • dragi

    09.05.2013 20:11
    recidivi
    Pa gospodin je produkt onih vremena radjanja nove klase ,kada su uvazeni prof.Bozovic i kompanija svakih mesec dana pravili zakone kako bi opljackali sto se vise moglo,pa tako im danas niko nista ne moze jer je sve bilo u skladu sa zakonom koji tada i po potrebi vazio.Danas su se kreatori te ujdurme malo povukli i mirno uzivaju u svojoj anonimnosti,niko ih zbog toga i ne spominje,ostali su eksponenti te politike koji su nezasiti,i nisu zadenuli svirale za pojas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.