Podignuta optužnica protiv Miškovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovih saradnika.
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovih saradnika.

 

Oni se terete za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Kako je ranije rečeno u Upravi kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu od oko 30 miliona evra.

Prema pisanju medija, osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Vlasnik Delta holdinga uhapšen je 12. decembra 2012. godine nakon što je dva puta bio u policiji na saslušanju. Tog dana je uhapšen i njegov sin Marko Mišković kao i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković. Pritvor im je produžavan više puta po više osnova, a jedan od njih je mogućnost uticaja na svedoke. Marko Mišković je 3. aprila pušten iz pritvora i on se od tada nalazi u kućnom pritvoru uz elektronsku narukvicu.

Krajem aprila Tužilaštvo za organizovani kriminal nije prihvatilo predlog odbrane da Miroslav Mišković i Milo Đurašković uz jemstvo budu pušteni iz pritvora.

 

  • 10.05.2013 20:42
    liman 2
    ...rekoh vec - cega se pametan stidi , budala se ponosi.Sada mi je mnogo lakse jer , resen je najveci srpski problem a popovi kolo vode i prizivaju ratne igre,a Kostunica onako neobavesten nezna ni gde se ni zasto nasao ...JOJ SRBIJO BRUKO
  • t

    09.05.2013 19:59
    Sad mi je lakse
    Nema veze sto cene skacu, sto narod za leba nema, vazno da je Kosovo srce Srbije i da je Miskovic u zatvoru.
  • Steva

    09.05.2013 17:48
    i tu se priča završava.Ostali na "posao"!Da se nadoknadi "zatišje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija