Ljiljana Smajlović ponovo izabrana za predsednicu UNS

Ljiljana Smajlović ponovo je izabrana za predsednicu Udruženja novinara Srbije (UNS).
Ljiljana Smajlović ponovo je izabrana za predsednicu Udruženja novinara Srbije (UNS).

Za ponovni izbor Smajlovićeve na Izbornoj skupštini UNS, koja je održana na Zlatiboru, tajno je glasalo 124 od 140 članova Skupštine. Izabrani su nova Uprava koja broji 40 članova, Nadzorni odbor i Sud časti, navedeno je u saopštenju UNS.

Obraćajući se Skupštini nakon izbora Smajlović je rekla da se sloboda izražavanja ne sme trampiti za radna mesta jer to izaziva autocenzuru koja uzrokuje nepoverenje javnosti u slobodu štampe.

Ona je dodala da će se UNS energično boriti protiv pomora lokalnih medija i da, kada je u pitanju donošenje Zakona o javnom informisanju i medijima, poslednja linija odbrane UNS-a je zahtev da lokalne samouprave izdvajaju minimalno dva odsto budžeta za nezavisno projektno finansiranje medija.

Ljiljana Smajlović rođena je u Sarajevu 1956. godine, a 1977. diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Od 1978. do 1992. godine bila je zaposlena u sarajevskom Oslobođenju na poslovima skupštinskog izveštača, urednika Političke rubrike i dopisnika iz Brisela.

U januaru 1993, po preseljenju u Beograd, zapošljava se u listu Vreme a 1997. postaje spoljnopolitički urednik magazina Evropljanin, da bi 1999. godine prešla u NIN, gde radi do 2005, kada je imenovana za glavnu i odgovornu urednicu lista Politika (smenjena u oktobru 2008. godine). Član je samoregulatornog Saveta za štampu i Komisije Vlade Srbije za razmatranje činjenica u istragama o ubistvima novinara u Srbiji. Govori engleski i francuski.

Dobitnica je nagrade UNS-a Dimitrije Davidović za 2007.godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.