Obradović: Deca iznenađena testom iz srpskog

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je zadovoljan kako je prošla generalna proba male mature koju su u svojim školama imali đaci osmog razreda.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je zadovoljan kako je prošla generalna proba male mature koju su u svojim školama imali đaci osmog razreda.

On je istakao da je važno to što su đaci imali priliku da vide kako će izgledati mala matura, da vide gde su u ovom trenutku i da onda tih nekoliko nedelja iskoriste da unaprede svoje znanje.

Prema njegovim rečima, načelnici školskih uprava obavestili su ministarstvo da su deca bila iznenađena sadržajem testa iz srpskog jezika, te da su pojedini zadaci bili dugi po sadržaju, a ne teški za razumevanje, pa su utrošili dosta vremena da ih pročitaju i razmisle.

Đaci osmog razreda su u subotu u svojim školama imali generalnu probu male mature. Završni ispiti biće održani 17. i 18. juna, sa 75 odsto potpuno nepoznatih zadataka i 25 odsto delimično poznatih zadataka iz zbirki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija