Prijave zbog epidemije u Užicu

Ministarstvo zdravlja podnelo je prekršajnu prijavu protiv Opšte bolnice Užice, zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera.

Ministarstvo zdravlja podnelo je prekršajnu prijavu protiv Opšte bolnice Užice, zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera.

Prijava uključuje zabranu da se na odeljenje ortopedije, na kome je proglašena epidemija bakterijom klostridija, primaju novi pacijenati, osim hitnih slučajeva.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla je da je sanitarna inspekcija 25. aprila ustanovila epidemiju klostridijom i donela protivepidemijske mere koje su bile obavezujuće za službu ortopedije u toj bolnici. "Pošto je 10. maja ustanovljeno da sve mere nisu poštovane, podnete su prekršajne prijave", naglasila je ona i dodala da je na odeljenju ortopedije trenutno 17 pacijenata.

Opasna bakterija i u Leskovcu

Infekcija bakterije klostridijum dificile zabeležena i u leskovačkoj Opštoj bolnici. Uzrok nije otkriven. Direktor bolnice Zoran Ćeranić izjavio je da je za poslednjih pet meseci bakterijom klostridijom bilo zaraženo 16 pacijenata, a da je trenutno ta bakterija dijagnostikovana kod pet pacijenata.

Prema njegovim rečima, niko od obolelih nije imao teže simptome. On navodi da su svi slučajevi uredno prijavljeni, da je zdravstvena inspekcija sve kontrolisala kao i komisija za intrabolničke infekcije.

On je potvrdio da se još uvek utvrđuje uzrok i da je jedino zajedničko kod obolelih da su posle operacije lečeni antibioticima. U Opštoj bolnici u Leskovcu povećane su higijenske mere, a kod zdravstvenih radnika nije utvrdjeno prisustvo klostridije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.