U toku provera kredita Elezovića

U toku je provera kreditnih zaduženja Gorana, brata Dušana Elezovića.
U toku je provera kreditnih zaduženja Gorana, brata Dušana Elezovića.

Kako nezvanično saznaje B92, proveravaju se krediti preduzeća koja su pod kontrolom Elezovića. Jedna od njih je i Vojvodina AD, u kome je Elezović suvlasnik.

Njegov brat, Dušan Elezović, je bio saslušan u vezi sa aferom "Azotara" u kojoj je glavni osumnjičeni nekadašnji ministar poljoprivrede Saša Dragin. Tada je na saslušanju bio i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal tada je rečeno da su Bajatović i Elezović saslušani kao svedoci u istrazi koja se vodi povodom malverzacija u pančevačkoj Azotari. Oni nisu mogli da saopšte detalje njihovog svedočenja zbog tajnosti istražnog postupka.

Bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin i još osmorica osumnjičenih terete se da su zloupotrebom službenog položaja i nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet Srbije za više od 4,5 miliona evra.

Zbog nezakonite prodaje regresiranog mineralnog đubriva krajem novembra su privedeni i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin i vlasnik konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimir Nikezić.

Protiv Dragina i ostalih osumnjičenih u tom slučaju juče je podignuta optužnica.

  • Komsija

    23.05.2013 13:00
    Napokon ...
    Neka se proveri da li je firma G. Elezovica bas sasvim slucajno i sasvim redovno dobijala kredite od RBV, kako su i za koje namene troseni ti novci i kada su radnici iz pomenute firme poslednji put primili plate. Takodje, treba malo baciti pogled na poslove koje je ta firma radila i da nema slucajno tu projekata finansiranih sredstvima budzeta APV? Verovatno sve to nema ama bas nikakve veza sa gosn Dusanom i njegovim funkcijama i uticajem, ali ipak neka se proveri, nece biti na odmet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija