Oštre polemike na sastanku Dačića, Vučića i Dinkića o štednji

Sastanak trojice lidera vladajuće koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića završen je bez dogovora o strategiji ekonomskih rezova.

Sastanak trojice lidera vladajuće koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića završen je bez dogovora o strategiji ekonomskih rezova.

Ipak, postignuta je načelna saglasnost da se pitanje rekonstrukcije i vanrednih parlamentarnih izbora razmatra tek posle odluke Evropskog saveta o datumu za početak pristupnih pregovora, piše današnja štampa.

Prema pisanju "Naših novina", sastanak su obeležile oštre polemike i neslaganja učesnika koja su najvidljivija kad je reč o smanjenju plata, ali i kod sudbine javnih preduzeća u restrukturiranju. "Novosti pišu da se vodeća trojka složila da ne bude smanjivanja socijalnih davanja i penzija, ali da još postoje različiti predlozi čije bi sve koverte u javnom sektoru trebalo da budu stanjene.

Jedna od ideja, za koju se zalaže ministar Dinkić, jeste da se smanjuju plate u administraciji na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, ali je računica da tu ne bi bile ostvarene potrebne uštede. Dinkić je naglasio i da će racionalizacija u javnom sektoru biti, kao i ograničavanja broja zaposlenih i predočio da se za taj posao upravo razradjuju mere i da će u junu biti napravljen registar svih zaposlenih u javnom sektoru.

Šefovi tri vodeće partije u Vladi razmatrali su i strategiju za neke od najvećih javnih preduzeća, ali nikakva konkretna odluka nije doneta. Pitanje sudbine Telekoma, protiv čije su prodaje Vučić, ali i premijer Dačić, a Dinkić za - do daljeg je ostalo otvoreno.

Sastanci o neophodnim ekonomskim merama biće, kako je najavljeno, nastavljeni narednih dana.

  • trojka

    04.06.2013 19:12
    Nije lako doneti odluku kad se tri razlicita coveka sukobe. Vucic je ipak neko ko se u pokazao kao neko ko donosi ispravne odluke pa prednost dajem njemu!
  • Zebra

    03.06.2013 12:33
    #
    Dinkić bi rasprodao sve što može,dok je još na vlasti,ali ne verujem da će Vučić dozvoliti.Kamo sreće da se ni URS ni SPS ništa ne pitaju,ali valjda ćemo i to brzo dočekati.Vučiću ne posustaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.