Sekretarka DS-a podnela ostavku

Sekretarka Demokratske stranke Tamara Tripić podnela je ostavku na tu funkciju zbog, kako je navela, nezainteresovanosti i nespremnosti novog rukovodstva da na dugoročan i održiv način reši nagomilane, pre svega finansijske probleme.
Sekretarka Demokratske stranke Tamara Tripić podnela je ostavku na tu funkciju zbog, kako je navela, nezainteresovanosti i nespremnosti novog rukovodstva da na dugoročan i održiv način reši nagomilane, pre svega finansijske probleme.

Razlog njene ostavke je, kako je navela, i  protivpravno isključenje 1.400 članova stranke uoči izbora u Beogradu.

Tripićeva je u saopštenju navela da se DS danas nalazi u izuzetno teškoj situaciji - politički, finansijski, idejno i ukazala da stranka nije prvi put u opoziciji, ali je prvi put da se u toj poziciji loše snalazi.

Istakla je da je upozoravala na loše stanje u finansijama i ukazivala na moguća rešenja tog problema, ali nikada nije dobila odgovore.

"To je dovelo do toga da se stranka polako iznutra gasi, da opštinski odbori nemaju sredstva ni za osnovne potrebe, zaposleni ne primaju plate, a ja to nikako nisam mogla da promenim", rekla je Tripić.

"U isto vreme, snosila sam krivičnu i pravnu odgovornost, a da ni na koji način nisam učestvovala u donošenju odluka koje su nas dovde dovele, a stranka je pokazala neverovatan nedostatak solidarnosti prema svojim ljudima", navela je Tripić u saopštenju.

Ona tvrdi da su jedina tema u stranci borba za funkcije i da se niko ne obazire na činjenicu da se na lokalnim izborima beleže istorijski loši rezultati.

"Kada je na sednici Izvršnog odbora protivpravno i bez ikakve sprovedene procedure izbačeno 1.400 članova stranke da bi se uticalo na ishod izbora u Beogradu, shvatila sam da više ne mogu svojim ostajanjem na mestu sekretara stranke i člana Predsedništva da dajem legitimitet nečemu što nema nikakve veze sa Demokratskom strankom kakvu svi znamo", zaključila je Tripić i dodala da će nastaviti da se bori za DS u koji i dalje veruje.

  • Tanja

    07.06.2013 18:00
    E moje demokrate, cim vam se slavina zavrne, odma bezite, a dok je teklo, uzimalo se i sakom i kapom.
  • cik

    07.06.2013 12:59
    Nema para pa bezanija, politika DS.
  • Petar

    07.06.2013 07:24
    nista novo
    kad je tesko napustaju se polozaji, tako je i DS uradio dok je bio na vlasti isto kao i ova Tamara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija