Počela kontrola pet ministarstava

Državna revizorska institucija (DRI) počela je reviziju Završnog računa budžeta Srbije za 2012, a u okviru nje i kontrolu određenih rashoda i izdataka pet ministarstava, izjavio je predsednik DRI Radoslav Sretenović.

Državna revizorska institucija (DRI) počela je reviziju Završnog računa budžeta Srbije za 2012, a u okviru nje i kontrolu određenih rashoda i izdataka pet ministarstava, izjavio je predsednik DRI Radoslav Sretenović.

"Predmet revizije su rashodi ministarstava finansija i privrede, ekonomije i regionalnog razvoja, regionalnog razvoja i lokalne samouprave, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i ministarstva pravde i državne uprave, a revizori kontrolišu i kako su novcem iz budžeta prošle godine raspolagali Narodna skupština i Visoki savet sudstva", rekao je Sretenović.

Revizija svrsishodnosti poslovanja, kako je istakao, još nije počela i u završnoj je fazi planiranja.

"Tokom ove revizije biće analiziran broj službenih vozila direktnih i indirektnih budžetskih korisnika, način njihovog korišćenja, troškovi, kao i to da li se ta vozila koriste u prave svrhe", objasnio je Sretenović.

  • Bogdan

    08.06.2013 18:44
    Harač
    DRI da ispita:
    1) Rasipništvo Žarka Obradovića po pitanju sredstava za malu maturu koja je nepotrebna i koja može biti besplatna.
    2)Štampanje svega i svašta, snimanja filmova,korišćenje automobila za izborne kampanje
    3)Troškove za licence nastavnika naplaća ministarstvo u radnom vremenu i to košta milione dolara.
    4)Besmisleni seminari i pljačka po tom osnovu.
    I dr.(javite Sretenoviću i Dinkiću)
  • I svuda

    08.06.2013 18:23
    ce naci
    brdo nepravilnosti i krivicnih dela i ........ nikom nista. Koga bre vi zajebavate?
  • Prosvetar

    08.06.2013 11:47
    Dobro procesljati poslovanje ministarstva prosvete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.