U Beogradu održan Marš poreskih obveznika

Nevladina organizacija "Fiskalna koalicija" organizovala je danas u Beogradu protestni skup pod nazivom "Marš poreskih obveznika".
Nevladina organizacija "Fiskalna koalicija" organizovala je danas u Beogradu protestni skup pod nazivom "Marš poreskih obveznika".

Ideja marša na kome je, prema saopštenju Fiskalne koalicije, učestvovalo 400 ljudi bila je da poreski obveznici iskažu nezadovoljstvo prekomernim plaćanjem i načinom na koji se upravlja njihovim novcem.

U koloni koja je išla od Studentskog kulturnog centra do Ministarstva finansija Srbije su se čuli povici "Odbrani novčanik" i "Niži porezi".

Ispred Ministarstva, ekonomista Pavle Mihajlović rekao je da "svakog radnog dana radimo do 13 sati za poreze i doprinose, do 14 i 30 za porez na dodatu vrednost, a do kraja radnog vremena za sebe".

Posle Mihajlovića, prisutnima se obratio politički direktor Fiskalne koalicije, Miloš Nikolić koji je rekao da je današnji skup samo početak građanskog pritiska na vlast da manje troši novac građana i da ih manje oporezuje i zadužuje.

Demonstranti su ispred Ministarstva pročitali i Povelju poreskih obveznika u kojoj su izneli svoje zahteve za manje poresko opterećenje građana. Oni nisu uspeli da svoje zahteve predaju Ministarstvu finansija.

Povorka će u podne proći od Studentskog kulturnog centra u Resavskoj ulici do obližnje zgrade Ministarstva finansija i privrede u Ulici Kneza Miloša.

Ideja marša je da poreski obveznici iskažu nezadovoljstvo, kako se navodi, prekomernim plaćanjem i načinom na koji se upravlja njihovim novcem.

Ministarstvu finansija i privrede biće predat zahtev za smanjenje državne potrošnje, oporezivanja i zaduživanja građana.

  • 100% taksista

    09.06.2013 05:49
    gde su oni
    Znamo ko je bio ucesnik, a znamo ko nije dosao >onaj ko ne placa i nema nameru da placa< pa ga ne interesuje ni visina poreza, niti gde ide taj novac.
  • Pera

    08.06.2013 17:57
    Poklon
    Svi registrovani ucesnici marsa ce dobiti gratis terensku kontrolu + savetovanje o potrebi da posluju u skladu sa Zakonima ove drzave. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.