Marić: Tenzija oko poplavnog talasa još tri dana

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da očekuje da tenzija oko poplavnog talasa postoji u naredna tri dana i ponovo istakao važnost preventive u ovakim slučajevima.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da očekuje da tenzija oko poplavnog talasa postoji u naredna tri dana i ponovo istakao važnost preventive u ovakim slučajevima.

"Kada kažem tenzija tu mislim na budnost i opreznost svih prisutnih na terenu, počevsi od pripadnika Sektora za vanredne situacije, ljudi iz vodoprivrednih preduzeća i lokalne samouprave naročito. Prosto treba ispratiti ovo do kraja" rekao je Marić.

On je na konstatacije da pojedinci iz lokalne samouprave nisu dobro obavili svoje poslove i razumeli šta je poručeno sa republičkog nivoa Marić je naveo da ako je zaključeno da su ugrožena domaćinstva u nebranjenim delovima to ne znači da ne treba voditi računa o tim ljudima. "To su naši sugrađani i imaju svoju imovinu" podvukao je Marić. "Ono što je meni dobra vest u svemu je to da, što se tiče državnih organa - iz vodoprivrednih preduzeća, iz raznih ministarstava - zaista jesu animirani na vreme i aktivno su se uključili".

On je ukazao da stalno treba pričati o tome i podsticati ljude je se ovakve stvari ne dešavaju stalno. "Jedno vreme se stekla slika da smo mi u Srbiji potpuno opušteni kada je reč o poplavi i to nije tačno - pripreme za ovo traju prilično dugo" kazao je Marić.

Na pitanja da komentariše raniju izjavu da ne vode dovoljno računa o preventivi oni koji razmišljaju o novcu Marić je naveo da govori o ljudima "koji treba da imaju takvu vrstu političke inteligencije da znaju da se na ovom poslu ne sme štedeti". "U Srbiji se uvek priča o naknadi štete i to je ugao gledanja za koji se nadam da će narednih godina biti promenjen" rekao je Marić i dodao da je njegov posao kao načelnika Sektora da stalno na to ukazuje, a ne da ulazi "u verbalne sukobe sa ovim ili onim ministrom".

  • 13.06.2013 10:03
    A jel prevencija i to kada Dubroja preseče odbrambeni nasip, a vi patrijote umesto da ga hapsite odlikujete ćutite, jer finansira i vas crne i crvene i žute i sve koji mogu doći na vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija