Ministarstvo će pregovarati sa naučnicima

Ministarstvo prosvete Srbije će ući u pregovore sa Sindikatom nauke o ispunjavanju zahteva naučnih radnika, izjavili su predstavnici ovog sindikata nakon sastanka sa ministrom Žarkom Obradovićem u utorak u Beogradu.
Ministarstvo prosvete Srbije će ući u pregovore sa Sindikatom nauke o ispunjavanju zahteva naučnih radnika, izjavili su predstavnici ovog sindikata nakon sastanka sa ministrom Žarkom Obradovićem u utorak u Beogradu.

Prema njihovim rečima, ministar je sindikatu dao garancije da će do kraja nedelje pismeno odgovoriti na njihove zahteve, nakon čega će ući u pregovore o njihovom ostvarenju.

"Suština je u tome što nam nisu isplaćena sredstva za rad. To što primamo platu ne znači da smo naučnici, mi smo naučnici onog momenta kada možemo da radimo i kada postajemo pokretač ovog društva", rekao je jedan od organizatora protesta, saradnik Instituta za fiziku Milovan Šuvakov.

Više od hiljadu članova Sindikata nauke održalo je protestnu šetnju zahtevajući više finansijskih sredstava za rad, prestanak kašnjenja zarada i ostavku ministra prosvete Žarka Obradovića.

Oni takođe zahtevaju usvajanje kolektivnog ugovora kojim bi se regulisao pravni status zaposlenih u naučnoistraživačkim organizacijama.

"Ako država kažnjava druge zbog zapošljavanja radnika na crno, neka onda ne zapošljava 10.000 nas na crno", rekao je Šuvakov.

Protestna šetnja Sindikata nauke započela je na Trgu Nikole Pašića, odakle su naučni radnici prvo prošetali do Vlade Srbije, gde su blokirali saobraćaj i predali svoje zahteve premijeru i prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.