Dekana iz afere "indeks" privode na saslušanje posle pet godina

Profesor Predrag Stojanović, jedan od 87 optuženih u aferi "indeks", biće priveden na saslušanje pet godina posle izbijanja afere prodaje ocena u Kragujevcu.

Profesor Predrag Stojanović, jedan od 87 optuženih u aferi "indeks", biće priveden na saslušanje pet godina posle izbijanja afere prodaje ocena u Kragujevcu.

Stojanović nikada nije saslušan zbog, kako je rečeno, lošeg zdravlja, ali veštaci su potvrdili da je za to sposoban, saznaje se u Višem sudu u Smederevu. Iako zbog lošeg zdravlja nije mogao da bude saslušan u policiji, Stojanović u Kragujevcu neometano obavlja posao dekana Pravnog fakulteta.

"Nakon što nam je odbor Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdio da je Stojanović sposoban da iznese odbranu, on će biti priveden na saslušanje i očekujem da to bude u drugoj polovini jula", kaže za "Blic" Slađana Bojković, predsedavajući sudija u aferi "indeks".

Stojanović se tereti da je policijskom isledniku Tomislavu Spasiću navodno prodao ispit za 600 evra. On je u nekoliko navrata podnosio sudu lekarske nalaze prema kojima nije bio u mogućnosti da svedoči. Poslednji put, u dokumentaciji je bilo navedeno da je bio na operaciji u inostranstvu jer ima diskus herniju i aritmiju.

"Stojanović je bolestan i godinama se leči, ali ga ta bolest nikada nije ometala da radi kao profesor i dekan. Ako može da upravlja fakultetom, ne vidimo zašto ne bi mogao da izađe na saslušanje", kažu zaposleni na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

  • baronica

    11.07.2013 12:35
    SMEŠNO!
    Gospodo pametnjakovići koji pričate o 600 eura, pitam vas šta je sa prodatim diplomama privatnih fakulteta na hiljade i stotine hiljada. Sa tim diplomama pola ljudi radi u privatnom sektoru, a najviše u policiji. Razlika izmedju privatnog i državnog fakulteta je u tome što je to u privatnom legalizovano od strane države, jer je privatniku u interesu da student ne padne a da on uzme pare, a u državnom sektoru po neki profesor nešto sitno ućari za sebe. E zato je cela ova priča oko afere indeks jadna i smešna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija