Ekshumacija tela berača višanja

Tela dvojice preminulih berača višanja sa "Interpromovog" voćnjaka u Novoj Crvenki biće eksuhumirana kako bi se konačno utvrdio uzrok njihove smrti.
Tela dvojice preminulih berača višanja sa "Interpromovog" voćnjaka u Novoj Crvenki biće eksuhumirana kako bi se konačno utvrdio uzrok njihove smrti.

Ekshumaciju, zbog propusta nadležnih da obdukcijom ili uzimanjem bioloških uzoraka provere lekarske sumnje u trovanje Roberta Hulala preminulog u novocrvenačkom voćnjaku 17. juna i Vojislava Kerekeša koji je umro u vrbaskoj bolnici 22. juna, naložio je Osnovni sud u Somboru.

Ekshumacije Hulala i Kerekeša biće obavljene danas i sutra, a naknadna obdukcija biće urađena na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. Ovim će delimično biti ispravljeni brojni propusti nadležnih koji su pratili nagađanja o uzroku smrti dvojice sezonaca, kao i hospitalizacije još dvojice radnika sa voćnjaka u Opštu bolnicu u Vrbasu.

Stručnjaci smatraju da je pravovremena sudsko-medicinska obdukcija, koju su nadležni organi propustili da urade posle smrti berača, bila najkorisnija za istražni postupak. "Kasnija ekshumacija i naknadna obdukcija smanjuju dijagnostičku upotrebljivost nalaza dobijenih na taj način", navodi profesor sudske medicine Slobodan Savić.

Stanje Kerekeša, koji je 22. juna sa voćnjaka prevežen u vrbasku bolnicu, kod dežurnih lekara Hitne pomoći pobudili su sumnju da je otrovan. Ali, on je sahranjen bez obdukcije i posthumnog uzimanja krvi za toksikološku analizu.

U narednih pet dana nakon njegove smrti još dvojica berača su završila na bolničkom lečenju u Vrbasu, a jedini uzorak koji je stigao na toksikološku analizu u novosadski Institut za sudsku medicinu pripadao je radnici iz voćnjaka.

Portparolka Kliničkog centra Novi Sad Jelene Jurišin rekla je da su rezultati toksikološke analize eliminisali mogućnost trovanja u voćnjaku. Međutim, pitanje gde su završili uzorci krvi Milivoja Sivačkog iz Bačke Topole čiji su simptomi ukazivali na trovanje.

  • novosadjan

    11.07.2013 11:17
    nestu mi tu smrdi na neko muvanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija