"Južni tok" će plaćati porez u Srbiji

Rusko-srpska kompanija zadužena za realizaciju projekta gasovoda Južni tok na teritoriji Srbije osnovana je u Švajcarskoj zbog jeftinijeg finansiranja, izjavio je u četvrtak generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.
Rusko-srpska kompanija zadužena za realizaciju projekta gasovoda Južni tok na teritoriji Srbije osnovana je u Švajcarskoj zbog jeftinijeg finansiranja, izjavio je u četvrtak generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Bajatović je na konferenciji o Južnom toku podsetio da je kompanija Saut strim (South stream) Srbija, u kojoj Gasprom ima 51 odsto, a Srbijagas 49 odsto udela, osnovana u Cugu, ističući da "Švajcarska nije nikakva ofšor zona".

Bajatović je istakao da će sve poslove oko realizacije projekta Južni tok u Srbiji voditi firma Južni tok Srbija osnovana u Novom Sadu, koja je u vlasništvu firme osnovane u Švajcarskoj.

"Dobit će ići preko firme u Novom Sadu i biće oporezovana u Srbiji po stopi od 15 odsto. Na sve od kapitala što bi bilo prebacivano u Švajcarsku plaćao bi se porez od pet odsto u Srbiji", kazao je Bajatović.

Ministarka energetika Srbije Zorana Mihajlović kazala je da je Ministarstvo tražilo da vidi svu dokumentaciju i statut preduzeća koje će voditi realizaciju projekta Južni tok u Srbiji.

  • G

    12.07.2013 11:17
    Osnovana je firma sa istim nazivom kao i matična u Švajcarskoj, a čiji naziv je na engleskom "south stream" a ne na srpskom "južni tok". Bitno je da odmah znate "kompetentno" da vičete kako je sve laž i muljanje.
  • lalos

    12.07.2013 11:05
    price za malu decu
    Pa dokle vise da slusamo ove prazne price g.Bajatovica?
  • AKA

    12.07.2013 10:43
    Laž
    Odete na sajt APR-a i lepo vidite da nema registrovane firme "Južni tok Srbija"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.