Milović: "Srbi neće izaći na kosovske izbore"

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je danas da Srbi sa severa Kosova neće izaći na lokalne izbore koje 3. novembra organizuje Priština.
Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je danas da Srbi sa severa Kosova neće izaći na lokalne izbore koje 3. novembra organizuje Priština.

Milović je na proslavi Dana opštine kazao da Srbi hoće da ostanu u svojoj državi i da su zato sa drugim Srbima na Kosovu nedavno konstituisali Skupštinu Autonomne pokrajine KiM.

"Nismo to uradili iz inata i protivustavno već da bismo ostali u okviru Ustava i države Srbije", rekao je on i dodao da Beograd i međunarodna zajednica mogu i moraju da ponude bolja i pravednija rešenja za sve koji žive na Kosovu i Metohiji.

Milović je kazao da Albanci selektivno primenjuju Briselski sporazum i koriste ga kao "švedski sto" - primenjujući samo ono što im odgovara. Dan opštine, odnosno 22 godine od njenog osnivanja, obeležen je svečanom sednicom, dodelom priznaja i zahvalnica i bratimljenjem sa šest opština iz Vojvodine i centralne Srbije. Milović je zahvalio vladinoj Kancelariji za KiM na rekonstrukciji objekata u opštini i najavio da će uskoro početi izgradnja regionalnog vodovoda za severnu Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok čime će se rešiti "jedan od gorućih problema u regionu".

  • 13.07.2013 19:15
    @Makarija @a posle
    su apsolutno u pravu

    zivite u svojoj novoj drzavi, manite se corava posla i stalno da nesto busite u korist lopova koji vam mlate praznu slamu

    a ako vam nije dobro na Kosovu a vi u Srbiju, i to juznu, nselite je vec jednom

    Vojvodinu izostavite ovog purta
  • 13.07.2013 09:55
    A POSLE
    ce vam opet neko drugi biti kriv !
    ps-Vojvodina je popunjena !!!
  • Georg

    12.07.2013 17:37
    Posle ovoga sigurno sleduju traktori!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija