Grafit "Ratko Mladić" na džamiji u Nišu

Na Islam-aginoj džamiji u centru Niša proteklog vikenda ispisan je grafit "Ratko Mladić".
Na Islam-aginoj džamiji u centru Niša proteklog vikenda ispisan je grafit "Ratko Mladić".

Prema rečima Lidije Pavlović, portparolke Policijske uprave u Nišu, grafit je prijavljen u subotu oko 22 časa, uviđaj je izvršen i istraga je u toku.

Ona je naglasila da je džamija u takozvanom "skraćenom pozorničkom rejonu", što podrazumeva obilazak, a ne celodnevni nadzor policije.

Islam-agina džamija obnovljena je posle nereda u martu 2004., kada je bila zapaljena, a ove godine dozidan je i minaret koji je bio uništen.

Sagrađena je 1720. godine, a obnovljena 1870, i jedina je u potpunosti očuvana od dvadesetak džamija, koliko ih je bilo na području Niša.

Ovo je drugi incident na džamiji ove godine. U martu je polomljen jedan od prozora.

  • Pacijent

    16.07.2013 08:26
    Sramota
    Sagradjena 1720god. jedna od dvadesetak koliko ih je bilo pa nemogu da je ostave na miru a ne da je cuvaju sramota za srpski narod.
  • Vladan

    16.07.2013 06:46
    @anonimus
    Pobrkao si ime nekoga čije ime može da služi na čast istoriji ovog naroda i ime nekoga koji je sramota i čije ime treba zauvek zaboraviti.
  • 16.07.2013 05:29
    I to je normalno,
    da za Srbijance je sve normalno, sve omalovazavati i proterivati sto nije srpsko

    za sve je kriva vlast, koja dozvoljava da se decenijama seje mrznja Srba, u odnosu na drge narode druge nacionalnosti i vereispovesti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.