Spisak zadataka iz EU stiže krajem septembra

Tačan spisak zadataka u daljem procesu evropskih integracija Srbije biće isporučen najranije krajem septembra, kada sve zemlje članice EU u pregovarački okvir, koji priprema komesar Štefan File, ugrade svoje zahteve, pišu "Novosti".

Tačan spisak zadataka u daljem procesu evropskih integracija Srbije biće isporučen najranije krajem septembra, kada sve zemlje članice EU u pregovarački okvir, koji priprema komesar Štefan File, ugrade svoje zahteve, pišu "Novosti".

"Iako je ideja zvaničnika Evropske komisije da se Kosovo, koliko god je moguće, koncentriše u 35. poglavlju, koje nosi naziv 'ostala pitanja', gotovo je izvesno da će pojedine države insistirati da ono bude tretirano u bar desetak odeljaka - od slobode kretanja, pravosuđa, energetike, do regionalne i bezbednosne i odbrambene politike", navodi list.

Sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom, koji u sredu dolazi u Srbiju, stiže i prva tehnička misija EK, koja će u četvrtak svim državnim sekretarima i ekspertima iz radnih grupa Kancelarije za evropske integracije dati prve direktive za pravljenje pregovaračke strukture.

Tako će Beograd praktično imati dva meseca da završi sve neophodne tehničke pripreme, imenuje glavnog pregovarača i šefa državne delegacije. Fileovim dolaskom biće uspostavljena i 'stalna veza' između Beograda i Brisela.

  • 21.08.2013 07:01
    kuku i lele tek kad bude stigo spisak poduzi,onda cemo tek videti gde smo
  • Novonasađen

    16.07.2013 15:56
    Čekaj na red,redom se koze .... šišaju!Navalio,a neznaš kud,samo da se ide.Kad ti presedne,onda Vlada ne valja.A ne slušaš šta kaže opozicija.Nek se narod potpiše,za oto što oćeš.Kom opanci,kom obojci.
  • v

    16.07.2013 10:10
    uze mi reč iz usta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.