Osuđenici na radu u javnim preduzećima

U Novom Sadu će početi da se primenjuje alternativni sistem sankcija, koji podrazumeva društveno-korisni rad u javnim preduzećima.
U Novom Sadu će početi da se primenjuje alternativni sistem sankcija, koji podrazumeva društveno-korisni rad u javnim preduzećima, kaže gradonačelnik Igor Pavličić. Prema njegovim rečima, ovakav vid sankcija biće obostrano koristan i za grad i za same osuđenike.

"Radi se o sistemu gde će se osobe koje su prvi put osuđene slati na ovakav vid izdržavanja kazne. Na taj način se izbegava eventualni negativni efekat zatvorskog prostora na prekršioca i postiže se pravi rezultat izrečene kazneno-popravne mere", kaže Pavličić.

On dodaje da su razgovori sa javnim preduzećima već obavljeni i da se samo čeka na zvanično potpisivanje ugovora. Prema Pavličićevim rečima, već postoje 23 presude koje čekaju izvršenje, a osuđenici će raditi u više javnih preduzeća, kao što su "Čistoća", "Zelenilo" i "Put".

"Imamo već 23 pravosnažne presude i samo čekamo da se utanače detalji dogovora sa javnim preduzećima, da bi ovaj vid sankcija počeo da se sprovodi", naglašava Pavličić.

Novi Sad će biti drugi grad u Srbiji koji ima ovakvu praksu. Sistem alternativnih sankcija je već uveden u Beogradu i, kako kažu u javnim preduzećima iz tog grada, rezultati su više nego zadovoljavajući.

  • monty python

    12.05.2010 12:35
    pa zar nije dovoljno sto se do sada kralo po javnim preduzecima...
  • 11.05.2010 14:34
    ma treba ih sve u ZIG i ostala javno komunalna da dobiju trovanje od trideset ispijenih kafa na dan
  • ns

    11.05.2010 13:40
    Najzad jedna dobra vest...
    Zemlja nam je zapustena, prljava, toliko deponija smeca. Dobar potez za prevaspitanje i da zivimo u lepsoj okolini. Bacite ih u okove i na sredjivanje okoline. Deci da ih pokazujemo kako se zavrsava ako se bave kriminalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija