Dinar sutra slabiji za 15 para

Dinar će sutra, uprkos intervenciji centralne banke na deviznom tržištu, oslabiti i prema dolaru i prema evru.
Dinar će sutra, uprkos intervenciji centralne banke na deviznom tržištu, oslabiti i prema dolaru i prema evru.

Dinar će prema evru oslabiti za 0,1 odsto ili 15 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 113,9501 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Centralna banka prodala je danas na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

Srpska valuta će prema zajedničkoj evropskoj sutra biti slabija za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a za 3,1 odsto jača nego pre godinu dana.

Ove godine dinar je prema evru bio najjači 30. aprila, kada je evro vredeo 110,5426 dinara, a najslabiji 22. juna, kada je srednji kurs bio 114,5353 dinara za evro.

NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 335 miliona evra i kupila 90 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas je oslabio 0,4 odsto i iznosi 86,1877. Dinar je prema dolaru jači za 1,3 odsto na mesečnom nivou, a 10,8 na godišnjem nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija