Nevreme sutra stiže u Srbiju

Nevreme koje je protutnjalo Evropom i napravilo štetu stiže i u Srbiju u noći između petka i subote, ali znatno oslabljeno, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Nevreme koje je protutnjalo Evropom i napravilo štetu stiže i u Srbiju u noći između petka i subote, ali znatno oslabljeno, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

"U subotu posle ponoći mogu se očekivati prve padavine. To su pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom, nalik nevremenu koje nas je zadesilo u maju i junu, ali nešto slabije. Padavine će biti lokalne i neće celo područje biti zahvaćeno. Procenjujemo da će nevreme u toku noći između petka i subote zahvatiti zapad i jugozapad zemlje, dakle podrinje i planininske predele, a u subotu popodne će se proširiti na Vojvodinu i centralnu Srbiju. Od nedelje nas opet očekuje stabilno, suvo i toplo vreme sa temperaturama koje ne bi trebalo da prelaze 35 stepeni do kraja avgusta", kaže za "Blic" Nedeljko Todorović iz RHMZ.

Na stranicama Meteoalarma Srbija, Hrvatska, Slovenija i Mađarska su označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme.

U noći između petka i subote očekuje se jako nevreme, praćeno obilnom kišom, gradom, jakim vetrovima pa i tornadima i pijavicama u obalskom području, upozoravaju meteorolozi. Ova upozorenja se najviše odnose na područja Vojvodine, Mačve, Beograda i centralne Srbije.

Nakon tropskog talasa, nevreme je u nedelju pogodilo Nemačku i izazvalo velike štete, a ima i povređenih. Pre Nemačke, nevreme je opustošilo delove Austrije, Češke i Poljske.

  • 10.08.2013 10:07
    Царина зауставила торнадо
    Ових дана су медији и интернет врвели од апокалиптичних сценарија о времену ал ми се највише свидела ова вест :)

    Царници спречили торнадо да уђе у Србијуhttp://nasapatka.rs/index.php/srpska-posla/komuna/137-carinici-sprecili-tornado-da-udje-u-srbiju
  • 08.08.2013 20:07
    Polako
    i pašće atomska bomba. pa valj
    da radi protivgradna odbrana ako se niste spremili Sprem te se spremte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.