Vulin: Neće biti ukinute nadoknade na Kosovu

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da nadoknade na Kosovu i Metohiji neće biti ukinute.
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da nadoknade na Kosovu i Metohiji neće biti ukinute.

Vulin koji je danas prisustvovao proslavi Ramazanskog bajrama u opštini Gora kazao je da će sutra na sednici Vlade Srbije biti donet zaključak o privremenoj nadoknadi.

"Sutra će biti sednica vlade na kojoj će biti donet zaključak o privremenoj nadoknadi. Ni jedna nadoknada se neće ukinuti, obim prava se neće smanjivati, on će biti sačuvan. Da je bilo zastoja, jeste, da tih zastoj ima i u Beogradu, ima", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, tih zastoja će biti i u buduće, ali kako je istakao, Srbija neće "ostati dužna".

Nekoliko stotina radnika društvenih preduzeća iz opštine Leposavić blokiralo je 6. avgusta na dva sata magistralni put Raška-Kosovska Mitrovica, u blizini administrativnog prelaza Jarinje, protestujući zbog neisplaćivanja takozvanih kosovskih dodataka i drugih socijalnih problema.

Radnici su protestovali zbog neisplaćivanja sedam privremenih naknada u 2013. godini, zahtevajući da se kosovski dodatak uskladi sa minimalnom cenom rada, da se na spisak primalaca tog dodatka vrate oni kojima je on ukinut nakon što su otišli sa Kosova i Metohije, kao i da se umesto radnika koji su otišli u penziju u spisak korišćenja privremene naknade uvrste novi radnici.

  • 09.08.2013 08:44
    Treba razumeti da je teška situacija,dobro je da neko iskreno brine o tim ljudima,ali i oni moraju biti strpljivi,obostrano razumevanje je neophodno.
  • 09.08.2013 07:25
    Jeli to Vulin- Julovac Mire Markovic koji neki dan sa helikopterom dodje na Mokru goru na rucak i ode sa hilikopterom posle rucka!!!!Sto ljudi ga je videlo!!!!Ko je on da deli kapom i sakom pare srpskog naroda!
  • Trepcha

    09.08.2013 06:56
    kosovski dodatak
    još većina građana Srbije nema pojma kolike pare primaju svi ti koji kao nešto rade na Kosovu. Po tri plate i tri dodatka!Račune za struju i vodu tamo ionako niko ne plaća. Pogledajte koje trospratne kuće su sagadili u okolini Beograda svi ti naši "Kosovari" oni dođu vide pa se vrate na Kosovo ravno gde ime jen tako teško" a prihvatili su novu kosovsku vlast, pa i od njih primaju platu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.