Velja Ilić najavio gradnju još jednog mosta na Savi

Ministar građevine Velimir Ilić rekao je danas da će se kod Bariča graditi isti most kao što je most na Adi koji će biti u sklopu Koridora 11.

Ministar građevine Velimir Ilić rekao je danas da će se kod Bariča graditi isti most kao što je most na Adi koji će biti u sklopu Koridora 11.

On je objasnio da će "ovih dana" biti organizovan tender za dve koncesije na Koridoru 11, za deo oko mosta Zemun-Borča i deo auto puta od Preljine do Požege, koje uključuju izgradnju još jednog mosta na Savi.

"Sadašnji most na Adi je bio za projekat desne obale auto puta, ali je auto put pre pet godina prebačen na levu obalu tako da je most na Adi potpuno ispao iz igre. Gradiće se most kod Bariča istog profila na koji će se preneti saobraćaj iz Surčina i koji će imati istu petlju kao i most na Adi," objasnio je Ilić.

Ilić je rekao da su se na tender za koncesije prijavile dve kineske kompanije i da je već dogovoreno da se jedan deo sredstava za ove radove finansira iz kredita koji je odobrilo kinesko ministarstvo ekonomije. "To je trenutno najpovoljniji kredit na svetu, sa kamatom od dva odsto i velikim grejs periodom. Mi smo prvi i jedini dobili takav kredit", rekao je Ilić.

Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je 334 miliona dolara u vidu kredita za izgradnju Koridora 11.

  • mile V*

    09.08.2013 09:45
    veljo seljo
    Vojvodina radi i kraduckate a srbija se gradi.
  • Mickele

    09.08.2013 09:26
    U svakoj prilici biti protiv
    Velja (ne mogu ispred napisati gospodin)Jednostavno koristi svaku priliku da ocrni sve što je od strane demokrata urađeno čak i najkorisniju infrastrukturu u gradu Beogradu. Tolika mržnja prelazi u domen patologije. On bi radije da Srbiju zaduži novim koncesijama i kreditima koji će zbog grejs perioda doći na naplatu kada imenovani bude (hvala bogu)daleko od aktuelne politike. Zar se u navedenu svrhu ne može koristiti sadašnji most preko ade ili ostružnički most.
  • 09.08.2013 09:08
    Treba uzeti provizije i zaliti malo:)
    Samo nemoj ti nista da nam gradis!
    Znamo kakav si sa dozvolama...
    Posle i mostove treba da legalizujemo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.