Sve izvesnije dovođenje Stros Kana u Srbiju

Srbija je sve bliža dovođenju Domika Stros-Kana na mesto savetnika za ekonomiju, a sa nekada prvim čovekom MMF-a danas bi trebalo da se sastane i Aleksandar Vučić.

Srbija je sve bliža dovođenju Domika Stros-Kana na mesto savetnika za ekonomiju, a sa nekada prvim čovekom MMF-a danas bi trebalo da se sastane i Aleksandar Vučić.

- Stros-Kan je zainteresovan da dođe u Srbiju. Očekuje se da već kroz koju nedelju pošalje preliminarni predlog onoga šta bi radio i taj program bi se odnosio na najmanje tri naredne godine - navodi izvor Blica.

Francuz bi trebalo da pruži savete koji bi se odnosili na restrukturiranje srpskih javnih finansija i javnog duga kao jednog njihovog dela. On ima ogromno iskustvo u istim ili sličnim poslovima, a pamti se da je i tokom njegovog mandata na mestu ministra finansija Francuske zaposleno više od 300.000 ljudi. Takođe bi savetima mogao da pomogne da Srbija dobije novi aranžman sa MMF-om.

Za sada se nije razgovaralo o tome koliko bi bivši direktor MMF-a bio plaćen, ali je izvesno da bi plata bila mesečna, plus bonusi za postignute rezultate. Ukoliko dogovora bude, izvesno je da će Stros-Kan sa sobom povesti 10 ili 15 svojih ljudi.

Savetnik za ekonomiju i investicije prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali izjavio je da se javio veliki broj ljudi iz inostranstva srpskog porekla koji bi pomogli na poslovima ekonomskog oporavka privrede. "Uglavnom se radi o ljudima koji su završili škole na prestižnim univerzitetima u Americi, Engleskoj i Kanadi. Oni imaju zavidno iskustvo u najboljim kompanijama i nadamo se da ćemo u relativno kratkom vremenskom periodu završiti razgovore sa nekima od njih", kazao je Mali.

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je još rano za licitiranje imenima stranaca koji bi mogli biti angažovani u rekonstruisanoj vladi. "U toku su intenzivni razgovori, jer tražimo najbolje moguće rešenje", rekao je Dačić i dodao da, za sada, barem kada je reč o strancima u vladi, nema konkretnih imena.

  • DekiNS

    10.08.2013 21:31
    ZoranNS
    Не, ZoranNS, није ме издало памћење - нас нису бомбардовали ни Вучић, ни Дачић, ни Милошевић, него скуп држава око NATO пакта и то са чим? Са осиромашеним уранијумом! Заборавио си или твоја загриженост не дозвољава да реално размишљаш?! Ако се мој комшија не слаже са тим да му ја одузмем део куће, да ли то мени даје за право да га убијем како бих остварио свој циљ?
  • 10.08.2013 20:09
    Realno.
    Za ministra finansija i ekonomije predlazem gospodina Branka Dragasa, ili jos bolje za premijera.
    Njegov ekonomski plan u 100 tacaka za ekonomski oporavak Srbije je jedino resenje koje bi dalo rezultat. Ovako dovesce nekog kao svojevremeno Milana Panica ili pok. deda Avrama
    iskoriste ih a onda svu krivicu svale na njih i izglasaju im nepoverenje ili izvrse pritisak da sami odu. Bojim se da je ovo vec vidjeno.
  • 10.08.2013 15:55
    Taj covek je poznat po sex
    skandalima i dovodite ga u srbiju nama gde su poznato zene najlepse.. katastrofalno !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.