Odalović: Za angažman stranih stručnjaka potrebna korekcija propisa

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da u vladi još nije razmatrano angažovanje stranih stručnjaka i da je, u tom slučaju, neophodno da se stvori zakonska forma.

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da u vladi još nije razmatrano angažovanje stranih stručnjaka i da je, u tom slučaju, neophodno da se stvori zakonska forma.

- Ukoliko bude trebalo da se bilo šta koriguje u propisima, verujem da ima dovoljno prostora da se to sve uredi. Činjenica je da se razgovara, da se svakog dana pominje na desetine stručnjaka i imena - naveo je Odalović.

On je izrazio uverenje da će biti doneta najbolja rešenja i da zato ceo proces traje, jer da su u pitanju samo personalne promene, rekonstrukcija ne bi imala pun smisao. - Ovde se razmišlja i o strateškim i organizacionm promenama u okviru nadležnosti, tako da ćemo dobiti novi kvalitet i ko god dodje dobro je došao, a na meni kao generalnom sekretaru vlade i mojoj službi je da stvorimo sve uslove da to i funkcioniše - dodao je Odalović.

Odalović je naveo da još nisu donete odluke o tome ko će biti novi ministri, a ko savetnici.

  • ZoranNS

    10.08.2013 13:22
    Za angažman stranih stručnjaka
    Za angažman stranih stručnjaka potrebna korekcija propisa, ali ne samo to, potrebna je SAGLASNOST GRAĐANA NA IZBORIMA da su spremni da finansiraju te stručnjake, koji će biti SAVETNICI (njih 15) nekome ko već i sada sedi u vladi, znači postojeći +15 čije plate iznose koliko i 500 stručnjaka Srbije. Istina na Srbija liči na prčiju, ali ona ipak nije Vučićeva dedovina, što bi SNS-ovce rekle TREBA NAROD DA SE PITA.
  • 10.08.2013 11:32
    domaći izdajnici... i strani plaćenici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija