Radivoje Papović novi ministar prosvete

Najozbiljniji kandidat za ministra prosvete u rekonstrusanoj Vladi Srbije je Radivoje Papović, bivši rektor Prištinskog univerzita, a sada profesor na beogradskom Medicinskom fakultetu.

Najozbiljniji kandidat za ministra prosvete u rekonstrusanoj Vladi Srbije je Radivoje Papović, bivši rektor Prištinskog univerzita, a sada profesor na beogradskom Medicinskom fakultetu.

Pregovori sa Papovićem su pri kraju i on bi trebalo da 26. avgusta preuzme resor koji je vodio Žarko Obradović.

Papović se školovao u Prištini i Beogradu, usavršavao se i u inostranstvu. Trenutno radi na Institutu za humanu genetiku.

Kao nekadašnji rektor preživeo je atentat 1997. godine, kada je ekspolodirao automobil-bomba dok je pored njega prolazilo službeno vozilo u kojem se Papović nalazio. I on, i njegov vozač, zadobili su teške povrede.

Svojevremeno, bivši rektor se u žiži javnosti našao zbog izjave: "Kod nas su, nažalost, najbolji najjeftiniji", a potom je doneo odluku da svi studenti s prosekom većim od 8.5 moraju dobiti stalan posao na fakultetima ili institutima. Zbog pisma poglavaru SPC 1994. godine, gde je naveo da je "prazna Patrijaršija bez patrijarha", prozivan je da želi da bude rektor i patrijarhu Pavlu.

  • 24.08.2013 19:40
    Rade iz doline Drine
    U našem bratstvu Papovića nije bilo nikada izdaje,svi smo od reda rođeni nacionalisti,šovinisti nijesmo nikada bili niti nam je poznato da smo kroz stoljeća takvoga imali,nijesmo ono što pričamo,nego ono šta smo djelom pokazali,o Radivoju neću da pričam,on će to da svojim djelom pokaže kao što je to činio i do sada.Nevjerih Toma će uvijek biti,o tome neću da dajem komentar.Radivoje je perjanica našega bratstva,i mi smo ponosni na njega,oprosti Radivoje i onima koji nevjeruju u tebe,mi ti vjerujemo i neka ti je sa srećom!
  • драган

    22.08.2013 23:12
    За проф. Паповића
    Дижем руку за српског умног витеза. Он је међу ретким људима у Србији који може изменити неваљалу слику српске просвете.
  • Albert

    21.08.2013 07:59
    Prof. dr Rajna Dragićević treba da bude ministar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.