Deca iz zabave zaklala labuda

Novosadska policija uhapsila je dvojicu maloletnika zbog sumnje da su u kanalu Dunav-Tisa-Dunav izvadila labuda i prerezala mu vrat.
Novosadska policija uhapsila je dvojicu maloletnika zbog sumnje da su u kanalu Dunav-Tisa-Dunav izvadila labuda i prerezala mu vrat.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvojica momaka stara 16 godina koji odrastaju u hraniteljskim porodicama odgovaraće za zlostavljanje i mučenje životinja.

Policija je pronašla nož kojim je zaklan labud, a dečaci su rekli da su to uradili, navodno, iz zabave.

  • advokat

    22.08.2013 09:25
    Krivična odgovornost
    Gledam pišete kako će sutra ubiti čoveka, ali neće jer postoji razlika između ubica i infantilnih kukavica koje se plaše svoje senke pa se iživljavaju na slabijim od sebe. Verujte ja svakodnevno radim sa ovakvim ološem i bitangama. Kako god po našem zakonu deca starija od 14 godina snose krivičnu odgovornost za svoje postupke, a kako je labud kod nas zaštićena vrsta oni su svakako prekršili zakon. Ja kao advokat nikad ne bih prihvatio ovakav slučaj, a verujem ne bi niko od mojih kolega.
  • Joca

    21.08.2013 09:56
    Igra
    Pre neki dan, gledam neku PC igricu koju igra moj sestric. Krvi na sve strane, lete glave, udovi. Mac, mitraljez, top, svejedno... Noz u ledja, stomak... Dobije bodove za svako pogubljenje.

    Da li deca mogu da naprave razliku izmedju realnosti i PC igre? Sta je sa onima koji igraju te igre po ceo dan?

    A ovi ubise jadnu zivotinju, nije im bio problem. Da li je zato sto se ne boje kazni, ili zato sto su izgubili kontakt sa realnoscu? Da li je i realnost normalna, kad svaki dan gledaju kao je neko ubio, priklao, pogubio nekog, dobio jedno veliko no-no od pravnog sistema i onda nastavio p starom? Ko je tu jos kriv osim te dece?
  • Darth Zol

    18.08.2013 13:43
    ?
    Bili smo i mi mladi, pa nismo radili ovakve stvari! Nego, da mi vidimo kako stvari stoje.Kazete "tinejdzeri" hm, dobro u tom slucaju roditelji snose punu odgovornost, da vidimo koliko to kosta ( mislim na labuda) posto su unisteni - citaj zaklani, koliko je to u EUrima? 4-5000, odlicno izvolite platiti! Vasa decica ima par godina da rade u slobodno vreme na nekoj farmi zivotinja (to se zove drustveno koristan rad). Da zaboravih napomenuti da treba da budu pod povecanim nadzorom strucnog osoblja.Mislim da ovako nesto postoji u nasem zakonu samo pise sitnim slovima- niko ga ne primecuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.