Srbi krali autobuse po Beču

Pred sudom u Beču počelo je suđenje Srbima koji su optuženi za krađu više autobusa, kojima je navodno jedan Srbin uspostavio linijski saobraćaj u Srbiji.
Pred sudom u Beču počelo je suđenje Srbima koji su optuženi za krađu više autobusa, kojima je navodno jedan Srbin uspostavio linijski saobraćaj u Srbiji.

Pred sudiju su izašle četiri osobe da odgovaraju na optužbe da su pomagali organizatoru ilegalnih radnji u nabavci autobusa u Austriji i Nemačkoj.

Tužilaštvo tereti osumnjičene za više krađa autobusa u periodu od novembra 2012. do njihovog hapšenja na mađarsko-rumunskoj granici u martu ove godine.

Banda je "pala" pukom igrom slučaja. Sin jednog bečkog autoprevoznika video je ukradeni autobus svog oca na autoputu u Donjoj Austriji i o tome je obavestio policiju.

Austrijska policija informisala je mađarske kolege koje su, u blizini rumunske granice, zaustavile autobus. Za volanom je bio 43-godišnjak, a pored njega i 27-ogodišnjak koji je navodno bio pomoćni šofer.

Odmah iza njih nalazio se jedan nemački autobus, koji je stao prilikom kontrole prvog. I ovaj autobus, kako se ispostavilo, bio je ukraden, a njim je upravljao jedan 52-godišnjak, zajedno sa jednim 30-godišnjakom.

Sva četvorica sada moraju da odgovaraju pred sudom za krađu vozila.

Uhapšeni 30-godišnji suvozač samo je priznao delimičnu krivicu. On je kazao da je nesvesno upao u čitavu priču.

Tehničar po struci, koji u Srbiji radi kao konobar, rekao je sudiji da ga je navodni organizator kriminalnih radnji pitao da li želi da radi kao pomoćni vozač, uz obrazloženje da je to potrebno u Evropi.

Na to ga je sudija pitala da li uopšte zna i sme da upravlja autobusima, a on je odgovorio da nema odgovarajuću dozvolu, niti da zna da vozi i da mu je rečeno samo da mora da sedi pored vozača.

Zajedno sa navodnim šefom on je, kako je naveo, par dana pre hapšenja u Beču pogledao više autobusa, a uveče je čekao sa svojim "kolegom" dok mu dalji saučesnik nije dovezao jedan autobus.

"Nisam znao da je ukraden", kazao je on dodajući da je tek u Mađarskoj primetio da autobus ima makedonske tablice.

Inače ova banda ukrala je više autobusa prevoznika koji se bave prevoženjem putnika iz Austrije i Nemačke na prostor bivše Jugoslavije.

Dalje suđenje je, zbog najavljenih dodatnih dokaza, odloženo na početak septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.