Ništa od dogovora uljara i poljoprivrednika

Poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, i predstavnici uljara u petak nisu postigli dogovor o ceni suncokreta ovogodišnjeg roda nakon razgovora u Ministarstvu poljoprivrede koji je trajao tri i po sata, zbog čega su najavili nastavak blokade puteva.
Poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, i predstavnici uljara u petak nisu postigli dogovor o ceni suncokreta ovogodišnjeg roda nakon razgovora u Ministarstvu poljoprivrede koji je trajao tri i po sata, zbog čega su najavili nastavak blokade puteva.

"Sa sastanka izlazimo vrlo razočarani jer predstavnici uljara nisu imali razumevanja za povećanje otkupne cene suncokreta, a ponuđena cena od pre nekoliko dana od 24, odsnosno 25 dinara po kilogramu bez PDV, nije pomerena ni jednu paru", kazao je predsednik Asocijacije poljoprivrednika "Banatski paori" Jan Husarik.

Kako je precizirao, Viktorija grupa ponudila je prizvođačima 25 dinara za kilogram suncokreta bez PDV-a, dok su Dijamant iz Zrenjanina i uljara iz Nove Crnje ponudile 24 dinara bez PDV-a.

"To je ispod cene koštanja proizvodnje suncokreta i poljoprivrednicima neprihvatljivo, jer smo u situaciji da proizvodimo sa gubitkom", kazao je Husarik i dodao da je cena koja bi odgovarala poljoprivrednicima 35 dinara plus PDV.

Nakon sastanka kome su prisustvovali predstavnici više poljoprivrednih udruženja iz Srbije, on je istakao da će poljoprivrednici i dalje biti otvoreni za pregovore, odnosno da žele da se najkasnije do ponedeljka reši trenutna situacija.

  • yz

    07.09.2013 11:29
    Izvozna politika i jeste resenje za poljoprivredu da je tako i cene bi bile drugacije,drzava se nosi politikom zavadi pa vladaj zasto ne blokiraju parlament seljaci?
  • PunkIsNotDead

    07.09.2013 08:31
    .
    Ljudi moji, nemojte komentarisati o izvozu kada ne znate izvoznu politiku drzave.
  • zy

    07.09.2013 05:53
    tako dobro udruzeni sto ne izvezu u okolne drzave Madjarska Hrvatska nudi vise Rumunija Ukrajna manje to je ekonomija,a sto samo Dijamant i Banat blokiraju kako Vital i Sid ne tamo ni primirisali nisu.Sad su to privatne fabrike npr ako meni dodje neko kuci i nudi mi Kirby usisivac da kupim a ja necu sta treba da mi blokira kucu nek prodaje gde moze i mi ulje prodajemo gde mozemo a ne blokiramo ulice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.