Prebili profesora iz zabave

Maloletnici koji su prošle subote pretukli i opljačkali profesora Ivana Janeša u Železničkom parku, priznali su policiji da nisu imali nikakav povod za napad, te da su samo hteli "malo da se zabave".
Maloletnici koji su prošle subote pretukli i opljačkali profesora Ivana Janeša u Železničkom parku, priznali su policiji da nisu imali nikakav povod za napad.

Na saslušanju u policiji, kom su prisustvovali i roditelji, oni su kazali da su "samo hteli malo da se zabave".

Napadača je ukupno bilo sedmorica i protiv njih četvorice će biti podnete krivične prijave zbog razbojništva. Oni su od ranije poznati policiji i imaju ukupno 39 prijava zbog razbojništava i teških krađi. Protiv trojice najmlađih policija neće pokretati postupak, jer se radi o deci koja ne mogu biti krivično odgovorna.

Novosadska policija će, takođe, podneti krivičnu prijavu, u redovnom postupku, protiv jednog od roditelja osumnjičenih, zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica.

Policijskoj stanici na Detelinari prijavljen je još jedan, gotovo identičan napad, koji se odigrao dan kasnije na istom mestu, samo u prepodnevnim časovima. Tada je grupa momaka napala Novosađanina i opljačkala ga, ali on nije ozbiljnije povređen. Iz policije poručuju da će tokom narednih dana utvrditi da li su napadi povezani.

Janeš je rekao da ga je u čitavoj ovoj priči jedna stvar veoma obradovala. U pitanju su njegovi bivši učenici kojima je predavao u školi "Kosta Trifković". "Pozvonili su mi na vrata i predali mi poruku 'Nastavniče, mi smo uz vas, mi vas volimo'. Doneli su mi kafu i napolitanke, što me je toliko dirnulo, da ne mogu ni da opišem", rekao je Janeš za Kurir.

  • 12.09.2013 18:46
    Novosadski Indijanci
    TO samo u zabiti od Novog Sada moze da se desi
  • Телеп

    12.09.2013 17:25
    @Sanja - @Телеп - @Ns

    " deca se odgajaju, vaspitavaju, a ne "krote i obuzdavaju". Sa njima se bavi i radi na usadjivanju vrednosti"

    Реци ми Сања да ли ти подржаваш став да ови клинци што су пребили професора требају бити кажњени слањем у поправни дом или на прислини (друштвено корисни) рад? И реци ми шта ако ти клинци обију да приме такву казну? Како их натерати? Можда силом?
    Ја сам ипак сигуран да си ти против било какве казне за ове клинце која би претпостављала било који облик насиља. Клинцима би, уместо казне вероватно требало одредити разговор са психологом. Јел да Сања?

    А то што ти мене етикетираш као родитеља хулигана говори о твојој "проницљивости". То је слично као кад бих ја сад рекао на основу твог коментара да си ти једна докона мајка, коју други финансирају па ето може до миле воље да се посвети васпитању својих голупчића.


    @@Telep
    " nabrojite 3 prozapadne NVO koje propagiraju i namecu netoleranciju, mrznju i kriminal"
    Поред просте, постоји и просто-проширена и сложена логика. А постоје и виши степени сложености. На жалост није сваком дато да разуме каузалитет између тога што се родитељима укида право да користе силу као васпитни метод и тога да деца врше насиље из забаве.
    Деца једноставно одрастају без свести д амогу бити кажњена за било шта што раде.

    @Forest Gun
    "Vrednosti koje vidite na delu su blize nacistickoj Nemackoj nego nekoj "prozapadnoj" zemlji"

    Ми смо далеко од прозападних земаља, то је потпуно тачно. Ипак још увек немамо Брејвика, или клинце који дођу са аутоматом и изрешетају пола школе (као што се често дешава у у развијеним западним земљама). Али смо, ако наставимо да применом норми које нам диктирају западне НВО, на жалост на путу ка томе.


  • Sanja

    12.09.2013 16:25
    @Телеп - @Ns
    Pala sam u nesvest kakav komentar si napisao. Ovako moze da izgleda komentar roditelja jednog od ovih huligana! Telepu, deca se odgajaju, vaspitavaju, a ne "krote i obuzdavaju". Sa njima se bavi i radi na usadjivanju vrednosti, umesto da ocekuje "srecu s detetom da mu je po prirodi poslusno". To ne postoji. I onda na sve to, "radi od jutra do sutra" (garantujem da je u ovo od jutra do sutra uracunato i obavezno vreme provedeno u "biblioteci"), i kao da dete nije vec dovoljno zapusteno, na to, kad vidi zapustenost, zeli da ga "izdeveta", valjda da ga nauci nesto bar (pa ga uci da kad ne znas sta bi drugo, onda pretuci slabijeg od sebe). Uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija